„Nećeš se nikada kajati, ako ovu okolicu posjetiš. Mnogo svieta amo dolazi, da ovaj romantični prediel pregleda“, učitelj Ferdo Ulses o Orahovici, 1870.g.

Aktualne vijesti

U petak, 24. svinja 2013. godine, Udruženje obrtnika Orahovica održalo je redovnu godišnju Skupštinu Udruženja. Skupštini su, uz članove Udruženja, prisustvovali i predsjednik Obrtničke komore VPŽ Vladimir Ivoš, tajnik Obrtničke komore VPŽ Božidar Jeremić, predsjednik Udruženja obrtnika Slatine Zlatko Vida, predsjednik Udruženja obrtnika Pitomače Željko Palković i gradonačelnik Josip Nemec.

Predsjednik Udruženja obrtnika Orahovica, Karl Šafer, u izvješću o radu, istaknuo je da je udruženje nastojalo u protekloj godini izvršavati sve obveze u potpunosti i na vrijeme, uz uredno ispunjavanje financijskih obaveza. Ukupan broj registriranih obrta krajem 2012. bio je 210 obrta: 24 prijevoznička, 25 trgovačkih, 31 ugostiteljski, 47 proizvodnih i 83 uslužna obrta. Aktivnosti sekcija ovisile su o količini problema i razloga za djelovanje. Radilo se u okviru uobičajenog programa rada sekcija sudjelovanjem na sjednicama, susretima i kongresima, prezentacijama na sajmovima te informiranjem o novostima iz pojedinih branša. Gospodin Šafer zahvalio se svima koji su pomogli u radu Udruženja, bilo financijski ili savjetom, a posebnu zahvalu uputio je obrtnicima koji su svoje slobodno vrijeme utrošili na rad i provođenje aktivnosti udruženja.

Predsjednik Obrtničke komore VPŽ, Vladimir Ivoš, pozdravio je sve prisutne te uputio zahvalu gradonačelniku na aktiviranju obrtnika, ali i ponovnom pokretanju sajma Slavin. Sve prisutne pozdravio je i gradonačelnik Josip Nemec. „Bez obzira na tešku situaciju, svi radite i proizvodite, naučili ste se boriti sami za sebe. Kada bi političari bili odgovorni kao obrtnici sve bi bilo drugačije. Hvala županijskom i lokalnom Udruženju obrtnika na pomoći oko pokretanja sajma za kojeg smatram da može puno značiti obrtnicima i pomoći im da nađu svoje mjesto na tržištu. Grad će i dalje poduzimati određene aktivnosti kako bi olakšao obrtnicima i kako bi se putem vas obrtnika otvorila nova radna mjesta“ – istaknuo je gradonačelnik Josip Nemec. (T. Petrović)

 

Galerija fotografija:

Kamere na Jezeru

KamereNaJezeru

Kamere u parku

kamere park

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

4. Sajam vina i kulena - prijave

Ponuda jela restorana "Jezero"

Restoran Jezero Tjedni meni

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

VideoGalerija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Tko je online

Imamo 49 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 114

Jučer 738

Ovaj tjedan 2999

Ovaj mjesec 20120

Ukupno 1828764