„Nećeš se nikada kajati, ako ovu okolicu posjetiš. Mnogo svieta amo dolazi, da ovaj romantični prediel pregleda“, učitelj Ferdo Ulses o Orahovici, 1870.g.

Aktualne vijesti

U petak, 24. svinja 2013. godine, Udruženje obrtnika Orahovica održalo je redovnu godišnju Skupštinu Udruženja. Skupštini su, uz članove Udruženja, prisustvovali i predsjednik Obrtničke komore VPŽ Vladimir Ivoš, tajnik Obrtničke komore VPŽ Božidar Jeremić, predsjednik Udruženja obrtnika Slatine Zlatko Vida, predsjednik Udruženja obrtnika Pitomače Željko Palković i gradonačelnik Josip Nemec.

Predsjednik Udruženja obrtnika Orahovica, Karl Šafer, u izvješću o radu, istaknuo je da je udruženje nastojalo u protekloj godini izvršavati sve obveze u potpunosti i na vrijeme, uz uredno ispunjavanje financijskih obaveza. Ukupan broj registriranih obrta krajem 2012. bio je 210 obrta: 24 prijevoznička, 25 trgovačkih, 31 ugostiteljski, 47 proizvodnih i 83 uslužna obrta. Aktivnosti sekcija ovisile su o količini problema i razloga za djelovanje. Radilo se u okviru uobičajenog programa rada sekcija sudjelovanjem na sjednicama, susretima i kongresima, prezentacijama na sajmovima te informiranjem o novostima iz pojedinih branša. Gospodin Šafer zahvalio se svima koji su pomogli u radu Udruženja, bilo financijski ili savjetom, a posebnu zahvalu uputio je obrtnicima koji su svoje slobodno vrijeme utrošili na rad i provođenje aktivnosti udruženja.

Predsjednik Obrtničke komore VPŽ, Vladimir Ivoš, pozdravio je sve prisutne te uputio zahvalu gradonačelniku na aktiviranju obrtnika, ali i ponovnom pokretanju sajma Slavin. Sve prisutne pozdravio je i gradonačelnik Josip Nemec. „Bez obzira na tešku situaciju, svi radite i proizvodite, naučili ste se boriti sami za sebe. Kada bi političari bili odgovorni kao obrtnici sve bi bilo drugačije. Hvala županijskom i lokalnom Udruženju obrtnika na pomoći oko pokretanja sajma za kojeg smatram da može puno značiti obrtnicima i pomoći im da nađu svoje mjesto na tržištu. Grad će i dalje poduzimati određene aktivnosti kako bi olakšao obrtnicima i kako bi se putem vas obrtnika otvorila nova radna mjesta“ – istaknuo je gradonačelnik Josip Nemec. (T. Petrović)

 

Galerija fotografija:

Kamere na Jezeru

KamereNaJezeru

Kamere u parku

kamere park

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Čobanijada

Chobanijada2018

Regionalni izbor vinske kraljice 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Tko je online

Imamo 44 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 38

Jučer 555

Ovaj tjedan 3107

Ovaj mjesec 13350

Ukupno 1887397