„Nećeš se nikada kajati, ako ovu okolicu posjetiš. Mnogo svieta amo dolazi, da ovaj romantični prediel pregleda“, učitelj Ferdo Ulses o Orahovici, 1870.g.

Aktualne vijesti

×

Greška

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but SlikeGodina2013/Obrtnici-05-2013 is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

U petak, 24. svinja 2013. godine, Udruženje obrtnika Orahovica održalo je redovnu godišnju Skupštinu Udruženja. Skupštini su, uz članove Udruženja, prisustvovali i predsjednik Obrtničke komore VPŽ Vladimir Ivoš, tajnik Obrtničke komore VPŽ Božidar Jeremić, predsjednik Udruženja obrtnika Slatine Zlatko Vida, predsjednik Udruženja obrtnika Pitomače Željko Palković i gradonačelnik Josip Nemec.

Predsjednik Udruženja obrtnika Orahovica, Karl Šafer, u izvješću o radu, istaknuo je da je udruženje nastojalo u protekloj godini izvršavati sve obveze u potpunosti i na vrijeme, uz uredno ispunjavanje financijskih obaveza. Ukupan broj registriranih obrta krajem 2012. bio je 210 obrta: 24 prijevoznička, 25 trgovačkih, 31 ugostiteljski, 47 proizvodnih i 83 uslužna obrta. Aktivnosti sekcija ovisile su o količini problema i razloga za djelovanje. Radilo se u okviru uobičajenog programa rada sekcija sudjelovanjem na sjednicama, susretima i kongresima, prezentacijama na sajmovima te informiranjem o novostima iz pojedinih branša. Gospodin Šafer zahvalio se svima koji su pomogli u radu Udruženja, bilo financijski ili savjetom, a posebnu zahvalu uputio je obrtnicima koji su svoje slobodno vrijeme utrošili na rad i provođenje aktivnosti udruženja.

Predsjednik Obrtničke komore VPŽ, Vladimir Ivoš, pozdravio je sve prisutne te uputio zahvalu gradonačelniku na aktiviranju obrtnika, ali i ponovnom pokretanju sajma Slavin. Sve prisutne pozdravio je i gradonačelnik Josip Nemec. „Bez obzira na tešku situaciju, svi radite i proizvodite, naučili ste se boriti sami za sebe. Kada bi političari bili odgovorni kao obrtnici sve bi bilo drugačije. Hvala županijskom i lokalnom Udruženju obrtnika na pomoći oko pokretanja sajma za kojeg smatram da može puno značiti obrtnicima i pomoći im da nađu svoje mjesto na tržištu. Grad će i dalje poduzimati određene aktivnosti kako bi olakšao obrtnicima i kako bi se putem vas obrtnika otvorila nova radna mjesta“ – istaknuo je gradonačelnik Josip Nemec. (T. Petrović)

 

Galerija fotografija:

{gallery}SlikeGodina2013/Obrtnici-05-2013{/gallery}

Kamere na Jezeru

KamereNaJezeru

Kamere u parku

kamere park

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Adventski radio na trgu

Adventski radio Manja

Winamp  Windows Media Player icon  itunes  Real Player icon  Quicktime

shoutcast

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska čarolija u Orahovici

PlakatAdvent2018

ProgramAdvent2018 001

ProgramAdvent2018 002

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

DPU Centar

DPU Centar

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Tko je online

Imamo 41 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 147

Jučer 417

Ovaj tjedan 2100

Ovaj mjesec 6145

Ukupno 1926804