OTS2016 MissJezera048Na izletištu ''Orah'' ili poznatijem kao orahovačom Jezeru svečano je uz niz sadržaja otvorenja ovogodišnja turistička sezona. Manifestaciju koja je trajala dva dana organizacijski potpisuju Grad Orahovica i Turistička zajednica grada, a glavni pokrovitelj bila je Keramika Modus. Turisitčku sezonu u Orahovici otvorio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec u nazočnosti predstavnice Virovitičko-podravske županije, direktorice TZ VPŽ Martine Jakelić:

-Uvijek volim reći svim posjetiteljima Jezera, nemojte kroz godinu dana mijenjati odredište, mi ćemo ga promijeniti i uljepšati za vas. Odradili smo niz radova uoči ove sezone i moram reći da sve to radimo zbog ljudi koji dolaze na naše Jezero i koji mu svake godine sipaju samo komplimente. Posebno se i ove godine ponosimo kvalitetom vode koja je tradicionalno najbolja voda svih kopnenih voda u Hrvatskoj. Ono što je bio problem, parkirna mjesta i ceste oko Jezera, to smo riješili. No, naravno u Orahovici turizam nije samo Jezero, pa tako pozivam sve da dođu i na Jezero, ali u naš grad koji itekako ima što pokazati. – rekao je gradonačelnik Nemec. U dijelu svečanog programa Otvaranja nastupili su Puhački orkestar DVD-a Orahovica, mješoviti pjevački zbor KUD-a Orahovica te učenici Osnovne glazbene škole Slatina, područnog odjela Orahovica Borna Katić, Matej Orina i Filip Vasiljević. Središnji događaja Otvorenja turističke sezone na orahovačkom Jezeru bio je 7. Izbor za Miss jezera na koji se prijavilo 7 kandidatkinja iz Duzluka, Čačinaca, Donjeg Miholjca, Belišća te Slatine. Ocjenjivačko povjerenstvo činilo je 7 članova Josip Nemec kao predsjednik te članovi prošlogoidšnja miss Jezera Tamara Buljević, Tomislav Durmić, Krešimir Kostelac, Saša Rister, Renato Bunčić i Zlatko Tomšić, a ono je na kraju odlučilo kako je 7. Miss orahovačkog Jezera 20.-godišnja Elizabeth Benčić iz Belišća, prva pratilja je Sara Mandić iz Duzluka dok je druga pratilja Antonela Jusup iz Čačinaca:

-Prijavila sam se iz znatiželje. Već sam se tri puta htjela prijaviti pa nikako, evo sada se sve poklopilo, došla sam, odmah pobijedila i mojoj sreći nema kraja. Moj želja je baviti se modelingom i manekenstvom, pa mi je i ovaj izbor dobra odskočna daska. Hvala svim curama, bile su sjajne i svaka je zaslužila ovu titulu, a moram reći da nisam dolazila na Jezero jer imamo bazen u Belišću, ali sada kada sam vidjela ovaj ambijent u Orahovici, definitivno je moje srce osvojeno.- rekla je vidno presretna Elizabeth. Orahovica je protekla dva dana odisala turizmom, iako se živa penjala i na čak +36 svi su pohrlili na Jezero po nužno osvježenje. Ako se po jutru dan poznaje, ovogodišnja bi turistička sezona mogla za Orahovicu biti sjajna. Dugo toplo ljeto tek dolazi, a Orahovica i Jezero itekako mame, treba samo doći, vidjeti i prepustiti se. (V.G.)

 

KORONAVIRUS

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2021. u malom - Vodič za građane

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 128 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 137

Jučer 174

Ovaj tjedan 570

Ovaj mjesec 3680

Ukupno 2153663