DjecjeMaskare2017 002U organizaciji Dječjeg vrtića Palčić, Osnovne škole ''Ivana Brlić-Mažuranić'' i Turističke zajednice grada Orahovice i te pod pokroviteljstvom Grada Orahovice održane tradicionalne dječje Maškare.

 

I opet djeca vladaju gradom Orahovicom, mali meštar od maškara preuzeo je ključ grada od gradonačelnika Josipa Nemeca i proglasom obznanio kako će od sada sve biti prema dječjim pravilima. Pokladna priče i ove godine u Orahovici posvećena je djeci, a manifestaciju su tradicionalno  organizirali dječji vrtić Palčić, Osnovna škole „Ivana Brlić-Mažuranić“ i Turistička zajednice grada dok je pokrovitelj Grada Orahovica.  Svoje maske pokazali su polaznici Dječjeg vrtića ''Palčić'' i niži razredi OŠ ''Ivana Brlić-Mažuranić'', 300-injak dječjih maski prošetalo je središtem Orahovice, a potom su sve predstavljene na pokladnoj pozornici ispred hotela „Dukat“. Bilo je tu vještica, vila, dama, supermana i batmana, tamburaša i kuhara, mnogih likova iz crtanih filmova poput Shreka ili štrumfete, policajaca i vatrogasaca, sve što dječja mašta može izmisliti uz veliku pomoć svojih odgajatelja, učitelja i roditelja. Nakon predstavljanja maski, zajedao je dječji pokladni sud koji je sudio zloj vještici za sve zlo i nevolje orahovačke djece. Iako se branitelj žestoko trudio pokazati vješticu kao dobru bakicu, tužiteljeve činjenice bile su jače i sudac je presudio da se vješticu mora spaliti. Na opće zadovoljstvo i pljesak, zla vještica je spaljena i s njom i svi dječji problemi. Na kraju manifestaciju sva maskirana djeca su nagrađena slatkim poklonima i potom uživala u završnom pokladnom plesu. (V.G.)

 

Pretraživanje

Riječ gradonačelnika

Gradonacelnik2013

Drage Orahovčanke i Orahovčani, dragi gosti i prijatelji našeg prelijepog grada,

dobro došli na službene web stranice Grada Orahovice, koje svakodnevno uređujemo zanimljivim i vrijednim informacijama. Na ovim stranicama pronaći ćete podatke o povijesti Orahovice, kulturi, gospodarstvu, društvenim djelatnostima, upoznat ćemo Vas i s aktualnostima iz rada gradske uprave, kao i sa svim drugim aktualnostima koje se događaju u Orahovici.

Svim posjetiteljima ovog web portala želim iskrenu dobrodošlicu i što više korisnih informacija i podataka koje ćete ovdje pronaći!

 

Gradonačelnik

Josip Nemec

 

 

49. Orahovačko proljeće

OrahovackoProljece2017

OP 2017. nogometni turnir

OP2017 MalonogometniTurnir

Dan grada 2017. - Prezentacija

Prezentacija Dan grada 2017

JavnaNabava Gavrancic Jelacic

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

IZBORI 2017.

Izbori2017

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Kvaliteta vode u jezeru 2016.

KvalitetaVode

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Brošure

BrochureModul

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 109 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 177

Jučer 399

Ovaj tjedan 177

Ovaj mjesec 15528

Ukupno 1447226