VojoLukic TRECI 002Ugledni slovenski novinar, publicist i televizijski dokumentarist gospodin Vojo Lukić, laureat Slovenske akademije znanosti i umjetnosti i počasni građanin grada Orahovice  je u srijedu 22. veljače 2017. godine u Mariboru uručio poklon paket Grada Orahovice svjetski poznatom artoroskopskom kirurgu mag. Iztoku Pilihu dr.med.spec. i na taj način po tko zna koji put  pokazao da se Orahovica može promovirati u svakom trenutku ako postoji volja, želja ,znanje i ljubav za takve aktivnosti.

 

O tom susretu nam je gospodin Vojo Lukić, počasni građanin Orahovice rekao i  ovo: „Veliki kirurg ali i veliki humanist mag Iztok Pilih dr. med. spec. koji je svoja znanja i vještine u kirurškom liječenju  lokomotornog aparata ( organi za kretanje - koljeno, rame, lakat….. ) stjecao na najuglednijim klinikama Europe i SAD je u mojoj pratnji prije nekoliko godina boravio u Orahovici. Tada nam je gradonačelnik Orahovice gospodin Josip Nemec pokazao ovaj prekrasan gradić. Na dr. Piliha su najsnažniji dojam ostavili orahovački parkovi. Rekao mi je više puta da bi opet htio posjetiti Orahovicu i njene parkove. Osobno bih želio da prigodom idućeg boravka u Orahovici održi barem jedno predavanje za studente fizioterapije osječkog Medicinskog  fakulteta u Orahovici. Naime suradnica Dr Piliha doc dr Renata Vauhnik koja sudjeluje u rehabilitaciji njegovih najtežih bolesnika je izabrana za gosta predavača na studiju fizioterapije u Orahovici tako da će ona još ove školske godine boraviti u Orahovici. Eto vidite kako je svijet mali. Recimo i to da je mag. Iztok Pilij dr.med.spec. liječio i brojne bolesnike iz Hrvatske. Mnogi bolesnici dolaze kod njega po ekspertno mišljenje. Kada smo zadnji puta bili u Orahovici onda smo nakon  razgledanja grada posjetili i našičku bolnicu gdje nas je dočekao Hrvoje Šimić dr med spec. Naime ovaj svjetski renomirani artroskopski kirurg je kao mladić iz Celja bio u bivšoj državi u vojsci u Našicama. Očekujem da ćemo svjetski uglednog  artroskopskog kirurg Iztoka Piliha mag. traumatologije, dr. medicine, spec. kirurga,  u skorije vrijeme još jednom pozdraviti u Orahovici – rekao nam je počasni građanin Orahovice gospodin Vojo Lukić.

 

Pretraživanje

Riječ gradonačelnika

Gradonacelnik2013

Drage Orahovčanke i Orahovčani, dragi gosti i prijatelji našeg prelijepog grada,

dobro došli na službene web stranice Grada Orahovice, koje svakodnevno uređujemo zanimljivim i vrijednim informacijama. Na ovim stranicama pronaći ćete podatke o povijesti Orahovice, kulturi, gospodarstvu, društvenim djelatnostima, upoznat ćemo Vas i s aktualnostima iz rada gradske uprave, kao i sa svim drugim aktualnostima koje se događaju u Orahovici.

Svim posjetiteljima ovog web portala želim iskrenu dobrodošlicu i što više korisnih informacija i podataka koje ćete ovdje pronaći!

 

Gradonačelnik

Josip Nemec

 

 

49. Orahovačko proljeće

OrahovackoProljece2017

OP 2017. nogometni turnir

OP2017 MalonogometniTurnir

Dan grada 2017. - Prezentacija

Prezentacija Dan grada 2017

JavnaNabava Gavrancic Jelacic

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

IZBORI 2017.

Izbori2017

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Kvaliteta vode u jezeru 2016.

KvalitetaVode

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Brošure

BrochureModul

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 106 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 177

Jučer 399

Ovaj tjedan 177

Ovaj mjesec 15528

Ukupno 1447226