2017 02 28 UHBDDRPPO004U Domu kulture u Zdencima održana je izborna skupština Udrugehrvatskih branitelja, dragovoljaca Domovinskog rata policijske postaje Orahovica ’90.-’91. Skupštini su nazočili načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić, predsjednik Udruge veterana i dragovoljaca domovinskog rata VPŽ i orahovački gradonačelnik Josip Nemec, Ruža Vekić supruga pokojnog, prvog, ratnog ministra unutarnjih poslova Ivana Vekića, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa šireg orahovačkog područja te mnoštvo članova udruge domaćina. Izvješće o radu podnio je predsjednik Antun Grabovac među ostalim rekavši:

 

-I prošloj godini nastavljena je teška borba s tromim i neefikasnim državnim institucijama za ostvarivanje statusnih i drugih prava naših članova. Svim našim članovima bili smo na raspolaganju kod podnošenja raznih zahtjeva, pisanja istih kao i pisanja prigovora i žalbi koja su se odnosili na statusna pitanja i prava hrvatskih branitelja. Moram naglasiti kako su članovi naše udruge dali veliki obol u izradi nacrta prijedloga novog Zakona o hrvatskim braniteljima i članova njihovih obitelji i to na način da smo dopredsjednik Mirko Sekulić i ja te branitelj i dragovoljac, 100% hrvatski ratni vojni invalid Franjo Bačmaga izradili kompletan prijedlog novog Zakona s posebnim naglaskom na zbrinjavanje razvojačenih i nezaposlenih hrvatskih branitelja koji nemaju status ratnog vojnog invalida. Naše prijedloge je preuzeo ministar Medved i većinu podržao, no vidjet ćemo što će donijeti konačan prijedlog Zakona. – rekao je između Grabovac nakon kojeg je detalje o prijedlog Zakona iznio Franjo Bačmaga. U izbornom dijelu Skupštine jednoglasno je za novog predsjednika izabran Robert Kuzmić iz Čačinaca, za dopredsjednika Damir Jusup, a u Predsjedništvo su još izabrani Antonije Marunica Andrija Findrik, Slavko Jošavac, Miroslav Zlosa, Ivo Ramić, Božo Kusić, Izidor Lončar, Mario Bušljeta i Mirko Cahun. Novi Nadzorni odbor čine Ana Šilović, Dinko Hološi i Marijan Bušljeta dok će dužnost Suda časti obavljati Aleksandar Vida, Branko Zuanović i Vladimir Kadežabek. U nastavku su skupštinu pozdravili ispred udruga proisteklih iz Domovinskog rata Stjepan Dujmić, načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić između ostalog rekavši:

-Ova udruga od svog osnivanja ulaže ogromne napore u borbi za prava hrvatskih branitelja i njihove statuse i na tome im treba odati veliko priznanje. Ono što mi je drago čuti je da su se branitelji ponovo okupili, ujedinili kako bi se stalo u obranu hrvatskih branitelja koji recimo to tako nisu nigdje. Vjerujem da će i novo vodstvo nastaviti ovako uspješno raditi i jednako se zdušno boriti za svoje članove. – rekao je Durmić.  Predsjednik Udruge veterana i dragovoljaca domovinskog rata VPŽ i orahovački gradonačelnik Josip Nemec naglasio je kao su ove Skupštine način da se branitelji okupe, sjete se na stare dane i zajedno pomognu jedni drugima:

-Ova udruga je odradila niz sjajnih aktivnosti uz malo novaca i na tome im odajem posebno priznanje, posebno predsjedniku Grabovcu, dopredsjedniku Sekuliću, ali i svim ostalim članovima udruge. Sve braniteljske udruge pa tako i ova uvijek će imati bezuvjetnu moju i podršku grada Orahovice i u budućnosti. – rekao je Nemec.  Na kraju se nazočnima obratila Ruža Vekić supruga pokojnog, prvog, ratnog ministra unutarnjih poslova Ivana Vekića:

-Svi ste vi navikli na govore mog supruga, a evo nažalost ja danas moram umjesto njega govoriti. Sretna sam zbog vas, što se ovdje, ne toliko zbog ove plakete nego zbog vas, zbog ovih ljudi koji su mi je uručili, zbog njihove dobrote i požrtvovnosti, njihovog domoljublja. – rekla je Vekić. (V.G.)

 

Pretraživanje

Riječ gradonačelnika

Gradonacelnik2013

Drage Orahovčanke i Orahovčani, dragi gosti i prijatelji našeg prelijepog grada,

dobro došli na službene web stranice Grada Orahovice, koje svakodnevno uređujemo zanimljivim i vrijednim informacijama. Na ovim stranicama pronaći ćete podatke o povijesti Orahovice, kulturi, gospodarstvu, društvenim djelatnostima, upoznat ćemo Vas i s aktualnostima iz rada gradske uprave, kao i sa svim drugim aktualnostima koje se događaju u Orahovici.

Svim posjetiteljima ovog web portala želim iskrenu dobrodošlicu i što više korisnih informacija i podataka koje ćete ovdje pronaći!

 

Gradonačelnik

Josip Nemec

 

 

49. Orahovačko proljeće

OrahovackoProljece2017

OP 2017. nogometni turnir

OP2017 MalonogometniTurnir

Dan grada 2017. - Prezentacija

Prezentacija Dan grada 2017

JavnaNabava Gavrancic Jelacic

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

IZBORI 2017.

Izbori2017

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Kvaliteta vode u jezeru 2016.

KvalitetaVode

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Brošure

BrochureModul

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 110 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 177

Jučer 399

Ovaj tjedan 177

Ovaj mjesec 15528

Ukupno 1447226