Interreg000

6. ožujka je na službenim stranicama  programa prekogranične suradnje Mađarske i Hrvatske, objavljena lista 54 projekta prihvaćenih za sufinanciranje od EU iz prvog poziva Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014.-2020., zatvorenog 31. svibnja 2016.  Među odobrenim projektima su i VINSKE PRIČE II, kao rezultat odlične suradnje Grada Orahovice i Villanya, te uspješne provedbe dosadašnjih zajedničkih projekata. Nositelj projekta je Grad, a uz prvog mađarskog partnera, drugi je TZ Virovitičko-podravske županije.

Svaki od partnera ima određen budžet kojim raspolaže i koji osigurava provođenje aktivnosti pri implementaciji projekta.  Uz brojne manifestacije, Orahovica i Villany najveći dio sredstava utrošiti će na radove i opremu, dok je županijska TZ zadužena za kompletnu promidžbu projekta. Treba napomenuti da je Interreg kao program Europske teritorijalne suradnje slijednik prethodne financijske perspektive - IPA CBC programa 2007.-2013., gdje je Orahovica uspješno povukla sredstva u dva projekta s Villanyem: Vinske prče i Kraj dominacije Ottomanskog carstva (EOP), a financira se također iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), pa će i ovdje kontrolno tijelo za hrvatske prijavitelje biti MRRFEU. Program nije namijenjen za velike infrastrukturne projekte nego za nastavak jačanja povezanosti i gospodarsku suradnju u pograničnom području, a naglasak je na već uspostavljenoj mreži suradnje iz prethodnog razdoblja, kako bi se dugoročno učvrstilo partnerstvo i održiv gospodarski razvoj regije.  Konkretne brojčane podatke i aktivnosti, javnosti ćemo predstaviti nakon potpisivanja ugovora između Grada kao glavnog korisnika i EU, na otvarajućoj konferenciji na samom početku provedbe projekta. Planirano trajanje projekta je 18 mjeseci, od aktivnosti Orahovice najznačajnija je rekonstrukcija stare stambeno-gospodarske zgrade (tzv. „Ložiona“) u CENTAR ZA POSJETITELJE s potpuno opremljenom kušaonicom vina, interaktivnom dvoranom za prezentacije te izložbenim prostorom, dok će mađarski partner rekonstruirati i opremiti jedan trg u Villanyu, također u funkciji vinskih manifestacija kojih ni u ovom projektu neće nedostajati s obje strane granice. (I.S.)

 

Tekst i objavljenu listu projekata možete pogledati na službenim stranicama CBC HUHR na poveznici:

http://www.huhr-cbc.com/en/news/first-call-for-proposals--list-of-selected-projects/240

Pretraživanje

Riječ gradonačelnika

Gradonacelnik2013

Drage Orahovčanke i Orahovčani, dragi gosti i prijatelji našeg prelijepog grada,

dobro došli na službene web stranice Grada Orahovice, koje svakodnevno uređujemo zanimljivim i vrijednim informacijama. Na ovim stranicama pronaći ćete podatke o povijesti Orahovice, kulturi, gospodarstvu, društvenim djelatnostima, upoznat ćemo Vas i s aktualnostima iz rada gradske uprave, kao i sa svim drugim aktualnostima koje se događaju u Orahovici.

Svim posjetiteljima ovog web portala želim iskrenu dobrodošlicu i što više korisnih informacija i podataka koje ćete ovdje pronaći!

 

Gradonačelnik

Josip Nemec

 

 

49. Orahovačko proljeće

OrahovackoProljece2017

OP 2017. nogometni turnir

OP2017 MalonogometniTurnir

Dan grada 2017. - Prezentacija

Prezentacija Dan grada 2017

JavnaNabava Gavrancic Jelacic

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

IZBORI 2017.

Izbori2017

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Kvaliteta vode u jezeru 2016.

KvalitetaVode

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Brošure

BrochureModul

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 103 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 177

Jučer 399

Ovaj tjedan 177

Ovaj mjesec 15528

Ukupno 1447226