Interreg000

6. ožujka je na službenim stranicama  programa prekogranične suradnje Mađarske i Hrvatske, objavljena lista 54 projekta prihvaćenih za sufinanciranje od EU iz prvog poziva Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014.-2020., zatvorenog 31. svibnja 2016.  Među odobrenim projektima su i VINSKE PRIČE II, kao rezultat odlične suradnje Grada Orahovice i Villanya, te uspješne provedbe dosadašnjih zajedničkih projekata. Nositelj projekta je Grad, a uz prvog mađarskog partnera, drugi je TZ Virovitičko-podravske županije.

Svaki od partnera ima određen budžet kojim raspolaže i koji osigurava provođenje aktivnosti pri implementaciji projekta.  Uz brojne manifestacije, Orahovica i Villany najveći dio sredstava utrošiti će na radove i opremu, dok je županijska TZ zadužena za kompletnu promidžbu projekta. Treba napomenuti da je Interreg kao program Europske teritorijalne suradnje slijednik prethodne financijske perspektive - IPA CBC programa 2007.-2013., gdje je Orahovica uspješno povukla sredstva u dva projekta s Villanyem: Vinske prče i Kraj dominacije Ottomanskog carstva (EOP), a financira se također iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), pa će i ovdje kontrolno tijelo za hrvatske prijavitelje biti MRRFEU. Program nije namijenjen za velike infrastrukturne projekte nego za nastavak jačanja povezanosti i gospodarsku suradnju u pograničnom području, a naglasak je na već uspostavljenoj mreži suradnje iz prethodnog razdoblja, kako bi se dugoročno učvrstilo partnerstvo i održiv gospodarski razvoj regije.  Konkretne brojčane podatke i aktivnosti, javnosti ćemo predstaviti nakon potpisivanja ugovora između Grada kao glavnog korisnika i EU, na otvarajućoj konferenciji na samom početku provedbe projekta. Planirano trajanje projekta je 18 mjeseci, od aktivnosti Orahovice najznačajnija je rekonstrukcija stare stambeno-gospodarske zgrade (tzv. „Ložiona“) u CENTAR ZA POSJETITELJE s potpuno opremljenom kušaonicom vina, interaktivnom dvoranom za prezentacije te izložbenim prostorom, dok će mađarski partner rekonstruirati i opremiti jedan trg u Villanyu, također u funkciji vinskih manifestacija kojih ni u ovom projektu neće nedostajati s obje strane granice. (I.S.)

 

Tekst i objavljenu listu projekata možete pogledati na službenim stranicama CBC HUHR na poveznici:

http://www.huhr-cbc.com/en/news/first-call-for-proposals--list-of-selected-projects/240

Riječ gradonačelnika

Gradonacelnik2013

Drage Orahovčanke i Orahovčani, dragi gosti i prijatelji našeg prelijepog grada,

dobro došli na službene web stranice Grada Orahovice, koje svakodnevno uređujemo zanimljivim i vrijednim informacijama. Na ovim stranicama pronaći ćete podatke o povijesti Orahovice, kulturi, gospodarstvu, društvenim djelatnostima, upoznat ćemo Vas i s aktualnostima iz rada gradske uprave, kao i sa svim drugim aktualnostima koje se događaju u Orahovici.

Svim posjetiteljima ovog web portala želim iskrenu dobrodošlicu i što više korisnih informacija i podataka koje ćete ovdje pronaći!

 

Gradonačelnik

Josip Nemec

 

 

Pretraživanje

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

IZBORI 2017.

Izbori2017

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Kvaliteta vode u jezeru 2016.

KvalitetaVode

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Brošure

BrochureModul

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 9 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 303

Jučer 283

Ovaj tjedan 4141

Ovaj mjesec 13463

Ukupno 1427099