VojoMinistar001VojoMinistar002Gospodin Vojo Lukić, počasni građanin grada Orahovice i osoba koja jako puno svoga vremena provodi promovirajući Orahovicu, posjetio je u srijedu,15. ožujka 2017. godine ministra prof. dr. Pavu Barišića u njegovom kabinetu u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Tom prigodom gospodin Lukić uručio je ministru zidni kalendar Grada Orahovice za 2017. godinu te ga upoznao s detaljima vezanim uz grad.

O samom susretu nam je  gospodin Vojo Lukić rekao i ovo:

„Ministru prof. dr. Pavi Barišiću sam zahvalan što je odvojio dio svoga dragocjenog vremena za lijep i sadržajan razgovor samnom. Naravno, zahvalan sam mu i za njegovu dobrotu, naklonjenost i strpljenje prilikom srdačnog i zanimljivog komuniciranja. Ministra prof. dr. Pavu Barišića sam upoznao sa podatkom da je Grad Orahovica po prvi put u svojoj povijesti postao sveučilišni grad i to zahvaljujući Medicinskom fakultetu Osijek koji je upravo u ovom slavonskom gradu otvorio studij fizioterapije. Također smo razgovarali i o nedavnom posjetu akademika Slobodana Vukičevića i njegove suradnice dr. sc. Mihaele Perić, koji su na moj poziv posjetili Orahovicu i tom prilikom orahovačke studente fizioterapije upoznali sa razvojem prvog hrvatskog lijeka koji je Hrvatsku svrstao u 10 zemalja na svijetu koje mogu razviti inovativan lijek. Uvjeren sam da je ovo predavanje motiviralo i ohrabrilo mlade studente da se hvale vrijedni rezultati u struci ali i u znanosti mogu ostvariti i  kod kuće u manjim sredinama ako postoji dobra i kvalitetna edukacija sveučilišnih profesora i naravno, entuzijazam mladih ljudi. Također, počašćen sam što sam imao priliku ministru predstaviti i svoj dugogodišnji rad u medijima“.

Gospodin Lukić je također istaknuo da mu je ministar Barišić poklonio svoju knjigu pod naslovom „Ideal vladavine puka“, u kojoj je napisao posvetu u kojoj se zahvaljuje gospodinu Lukiću za promidžbu hrvatske znanosti i ideala vladavine puka u ovom dijelu Europe.

 

Dan grada 2017.

DanGrada2017 PLAKAT

Pretraživanje

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

IZBORI 2017.

Izbori2017

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Kvaliteta vode u jezeru 2016.

KvalitetaVode

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Brošure

BrochureModul

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 24 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 123

Jučer 993

Ovaj tjedan 3998

Ovaj mjesec 17465

Ukupno 1431101