VZ Skupstina2017 012Vatrogasna zajednica Orahovica održala je u petak, 17. Ožujka 2017. godine izborno - izvještajnu skupštinu,  kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Josip Nemec. Skupštini je nazočilo 18 od ukupno 19 članova VZ s pravom glasa.

U izvješću o radu, predsjednik VZ Petar Čačinović, naglasio je da VZ okuplja 5 DVD – a: DVD Orahovica kao stožerno društvo, DVD Crkvari, DVD Dolci, DVD Stara Jošava i DVD Nova Jošava, a u protekloj godini održana je vatrogasna dječja liga, provjera operativnih vatrogasaca s liječničkim pregledima, u Valenovcu je održana proslava sv. Florijana, organizirano je čuvanje Isusova groba, u DVD-u Dolci održano je općinsko natjecanje, redovnim obilascima pregledavana je oprema, dogovarani su tečajevi za vatrogasna zvanja, liječnički pregledi, obuke za vatrogasne djelatnosti itd.

Predsjednik je posebno istaknuo rad puhačkog orkestra DVD-a Orahovica koji je jedini takav orkestar u županiji. Na kraju se zahvalio svima koji pomažu vatrogasnu zajednicu, da li kroz članarine, dobrovoljne priloge ili bilo koji način, jer zajednica ne bi mogla egzistirati bez građana.

Izvješće zapovjednika iznio je zapovjednik VZ Orahovica Robert Orina koji je istaknuo održavanje dječjeg višeboja, u Staroj Jošavi je u srpnju održana vježba iznenađenja, a nakon olujnog nevremena odrađena su ispumpavanja podruma, popravci krovišta, sječa odlomljenih grana i stabala i uklanjanje istog s prometnica, ispumpavanja bunara, izgradnja zečjih nasipa itd.

U nastavku skupštine predsjednik je iznio plan rada te je održan izborni dio gdje je za novog predsjednika zajednice izabran Mario Gubeljak, za dopredsjednika zajednice Ivica Podboj, za zapovjednika Robert Orina i za dozapovjednika Darko Šramek. Za članove nadzornog odbora izabrani su Petar Čačinović kao predsjednik te kao članovi Mato Orina i Samir Božičević, u sud časti izabrani su Milan Jošavac kao predsjednik te Ivan Mihelčič i Ervin Kovač kao članovi. Petar Čačinović proglašen je počasnim predsjednikom Vatrogasne zajednice Orahovica te mu je novoizabrano vodstvo uručilo poklone i plaketu.

Po završetku Skupštine nazočne su pozdravili i gosti, predstavnici susjednih dobrovoljnih vatrogasnih društava i vatrogasnih zajednica te gradonačelnik grada Orahovice Josip Nemec koji je pozdravio sve prisutne i naglasio da Grad izdvaja daleko više sredstava nego što zakon propisuje za Vatrogasnu zajednicu te da iznimno cijeni sve što vatrogasci rade za grad. Rekao je kako je nekada bilo puno lakše raditi jer su vatrogasci mogli odlaziti s posla ako je bilo potrebno, a sada u privatnim tvrtkama nažalost nije tako. Zahvalio se svima na predanom radu, čestitao novoizabranima, a dosadašnjem predsjedniku Čačinoviću uručio poklone Grada Orahovice i zahvalio mu se na dosadašnjem dugoodišnjem radu. (T.P.)

 

Pretraživanje

Riječ gradonačelnika

Gradonacelnik2013

Drage Orahovčanke i Orahovčani, dragi gosti i prijatelji našeg prelijepog grada,

dobro došli na službene web stranice Grada Orahovice, koje svakodnevno uređujemo zanimljivim i vrijednim informacijama. Na ovim stranicama pronaći ćete podatke o povijesti Orahovice, kulturi, gospodarstvu, društvenim djelatnostima, upoznat ćemo Vas i s aktualnostima iz rada gradske uprave, kao i sa svim drugim aktualnostima koje se događaju u Orahovici.

Svim posjetiteljima ovog web portala želim iskrenu dobrodošlicu i što više korisnih informacija i podataka koje ćete ovdje pronaći!

 

Gradonačelnik

Josip Nemec

 

 

49. Orahovačko proljeće

OrahovackoProljece2017

Dan grada 2017. - Prezentacija

Prezentacija Dan grada 2017

JavnaNabava Gavrancic Jelacic

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

IZBORI 2017.

Izbori2017

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Kvaliteta vode u jezeru 2016.

KvalitetaVode

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Brošure

BrochureModul

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 15 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 108

Jučer 372

Ovaj tjedan 2452

Ovaj mjesec 14715

Ukupno 1446413