Androvic2017 03 30 008U četvrtak 30. ožujka 2017. u posjet Gradu Orahovici došao je pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove Virovitičko-podravske županije,  Igor Andrović. Na sastanku u uredu gradonačelnika Josipa Nemeca nazočili su i zamjenik gradonačelnika Orahovice Darko Žužak, zamjenica pročelnika JUO grada Orahovice Irela Strabić, djelatnik Razvoje agencije VIDRA Bojan Mijok, direktor LAG-a Papuk Saša Rister, direktor komunalnog poduzeća Papuk d.o.o. i poduzeća Voda d.o.o Zoran Stošić i direktor tvrtke Papuk plin d.o.o. Pero Knežević.

 

Orahovački gradonačelnik Nemec predstavio je pročelniku Androviću gradske projekte i planove te naglasio kako Grad i Županija ostvaruju odličnu suradnju što je vidljivo na mnogo odrađenih zajedničkih i novih pripremljenih projekata:

- „Ovaj posjet pročelnika Androvića je način da suradnja nas i Županije bude još bolja. Želimo nastaviti zajedničke poslove glede projekata u kojima nam županija, ali i Razvojna agencija VIDRA može pomoći. U narednom periodu radimo na projektu uređenja zgrade studija u Orahovici, planiramo izgraditi i studentski dom. Otkupili smo zgradu koju ćemo urediti da bude zgrada našeg preddiplomskog studija fizioterapije, a evo nedavno je Senat Medicinskog fakulteta odobrio da u Orahovici krene i diplomski studij fizioterapije pa stoga očekujemo već ove godine u listopadu, u Orahovici, novih 60 studenata, a do tog perioda bi i zgrada studija trebala biti spremna. U razgovoru smo s još jednim studijem i već ove godine bi mogao u Orahovici krenuti novi studij jer cilj nam je da imamo oko 200 studenata pa onda krenuti u izgradnju studentskog doma. Puno je tu još projekata koje radimo i zato očekujemo punu podršku i pomoć Županije kako bi sve što lakše i brže riješili“ - rekao je između ostalog orahovački gradonačelnik Josip Nemec.

Pročelnik Igor Andrović potvrdio je sjajnu međusobnu suradnju s Gradom Orahovicom te pohvalio grad na sjajnim idejama i projektima:

- „Posebno mi je drago da je evo, sada, prošao novi projekt Grada Orahovice vezan uz prekograničnu suradnju s Republikom Mađarskom, vrijedan oko 3,5 milijuna kuna. Ono što je sada aktualno, odnosno ono što je u evaluaciji, je projekt Mreža poduzetničkih inkubatora koji je prijavila Virovitičko-podravska županija. Riječ je o izgradnji novih inkubatora u Pitomači, Slatini i Orahovici uz dodatak novih dijelova koje smo uočili kao nedostatke u postojećem virovitičkom poduzetničkom inkubatoru. Projekt je vrijedan 27 milijuna kuna, prošao je administracijski dio i vjerujemo da će proći, a ovim putem zahvaljujem se Gradu Orahovici koji nam je ustupio zemljište za gradnju inkubatora u Orahovici. Naravno da smo na raspolaganju, kako mi kao Županija tako i Razvojna Agencija VIDRA za svaki vid pomoći Gradu Orahovici kao i do sada.“ - rekao je između ostalog pročelnik Igor Andrović. Nakon radnog sastanka obišli su buduću zgradu studija fizioterapije u Orahovici, buduću “kuću vina”, te još nekoliko lokacija gdje bi Županija trebala pomoći Gradu u realizaciji projekata. (vpz.hr, T.P.)

Kontaktirajte nas

Gradski mail

STOP nasilju nad ženama

Pravilnik o ponasanju na jezeru

Predstava Grga Čvarak

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 100 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 215

Jučer 801

Ovaj tjedan 3188

Ovaj mjesec 16915

Ukupno 1603704