UskrsniDorucak2017 008U organizaciji Grada Orahovice, Turističke zajednice i Udruge kuhara grada Orahovice te u suorganizaciji reda vitezova Ružice grada i Kreativne udruge Piccolo, u središtu grada održana je manifestacija ''Uskrsni doručak''. Orahovački kuhari pripremili su vrhunski blagdanski stol sačinjen od tradicionalnih slavonskih suhomesnatih proizvoda, prepoznatljivih domaćih proizvoda kao što su mladi crveni luka, hren, rotkvice uz dodataka domaćeg slavonskog kruha iz krušne peći, kiflica i neizostavnih domaćih kolača:

-Prezentirali smo ono po čemu smo poznati i mi kao grad i Slavonija. Naše delicije su itekako cijenjene i tražene po cijeloj Hrvatskoj, a zapravo je najljepše kada u svom gradu pokažeš čime se domaći slavonski, čovjek ponosi. – rekao je predsjednik Udruge kuhara grada Orahovice Dražen Šafar. Jelo je blagoslovio msgr. Ivan Štrbenac, orahovački župnik u miru. 

Uz ovu slavonsku trpezu uživalo je mnoštvo građana Orahovice, a oni najmlađi su se zabavili uz pripremljenim i razne zanimljive igre:

-Red vitezova Ružice grada kao i prošle godine, osmislio je tri zabavne igre i to traženje pisanice, uhvati zeku i kvrcanje pisanice. Najprije smo u središnjem gradskom parku pripremili igru traženje pisanice u kojoj su vitezovi prije dolaska djece sakrili pisanice, a djeca koja su bila podijeljena u dvije kategorije, mlađi i stariji,  potom su ih morali naći. Najzanimljiviji dio bio je hvatanje zeke koji je bezuspješno bježao po parku, jer djeca su ipak bila brža. U samom središtu održana je treća igra, kvrcanje pisanica i iako smo za svaku kategoriju i igru podijelili najboljima poklone, sva su djeca nagrađena ponekim poklonom i to je ono najvažnije da su djeca uživala, družila se, veselo skakutala sa zekom, dakle pobijedili su svi zajedno svojim velikim i veselim srcima. – rekao je predsjednik reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić. Središte grada bilo je puno, uz trpezu, zabavu i glazbu družilo se cijelo prijepodne:

-Građani su izašli u središte grada, svi se međusobno družili i zabavili. Presretan sam zbog toga i to je ono što svi želimo, uživati u ovoj Bogomdanoj ljepoti koju imamo u našem gradu, da svi zajedno živimo za ovaj grad. Hvala svim koji us došli i siguran sam da će ova manifestacije postati tradicionalna.  – rekao je orahovački gradonačelnik Josip Nemec. (V.G.)

 

Dan grada 2017.

DanGrada2017 PLAKAT

Pretraživanje

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

IZBORI 2017.

Izbori2017

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Kvaliteta vode u jezeru 2016.

KvalitetaVode

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Brošure

BrochureModul

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 121 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 126

Jučer 993

Ovaj tjedan 4001

Ovaj mjesec 17468

Ukupno 1431104