Domobrani001U nazočnosti zamjenika gradonačelnika Orahovice Darka Žužaka, predstavnika udruga Hrvatski domobran iz Slatina i Našica, predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Orahovice,  te mnoštva članova, Udruga ratnih veterana Hrvatski domobran iz Orahovice održala je svoju redovnu, godišnju skupštinu. Izvješće o radu podnio je predsjednik Stjepan Dujmić između ostalog rekavši:

 

-Kao i od sada radili smo na temelju našeg rada, a to je čuvanje uspomene na žrtve kako II. svjetskog tako i Domovinskog rata obilježavajuću sve obljetnice stradavanja Hrvata od Bleiburga do Orahovice. Uspjeli smo započeti s našim projektom izgradnje spomen obilježja poginulim hrvatskim vojnicima u II. svjetskom ratu, jedinog takvog u Orahovici, koji se nalazi u tz. orahovačkom klancu. Radovi su počeli i velik dio je završen,m preostalo je još samo postavljanje spomen ploče. Isto tako udruga je sudjelovala i u projektu izgradnje spomen grobišta u Slatinskom Drenovcu, naš član Miroslav Gazda je u tom projektu je dao svoj obol kao član županijskog Povjerenstva za istraživanje i utvrđivanje žrtava iz II. svjetskog rata VPŽ koje je navedeni projekt i pokrenulo. – rekao je između ostalog Dujmić. Nakon ostalih izvješća i predstavljanja planova za naredno razdoblje, nazočne su pozdravili predstavnici udruga Hrvatski domobran iz Našica i Slatine, predsjednik UHBL PTSP VPŽ Miroslav Milovuković, Robert Sam u ime HVIDR-e i Udruge dragovoljaca i veterana Orahovica, Robert Kuzmić u ime ratnih policajaca Orahovice 1990./1991. te na kraju zamjenik gradonačelnika Orahovice Darko Žužak:

-Čestitam vam na uspješnom radu na čuvanju uspomene na sve hrvatske žrtve od II. svjetskog rata na ovamo. Vi ste  su istinski čuvari uspomene na sve hrvatske žrtve i upravo zahvaljujući vama kao udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, ti će hrabri ljudi živjet vječno u svima nama, a naši mladi će znati istinu o hrabrim hrvatskim ratnicima kroz povijest. – zaključio je Žužak. (V.G.)

 

Pretraživanje

Riječ gradonačelnika

Gradonacelnik2013

Drage Orahovčanke i Orahovčani, dragi gosti i prijatelji našeg prelijepog grada,

dobro došli na službene web stranice Grada Orahovice, koje svakodnevno uređujemo zanimljivim i vrijednim informacijama. Na ovim stranicama pronaći ćete podatke o povijesti Orahovice, kulturi, gospodarstvu, društvenim djelatnostima, upoznat ćemo Vas i s aktualnostima iz rada gradske uprave, kao i sa svim drugim aktualnostima koje se događaju u Orahovici.

Svim posjetiteljima ovog web portala želim iskrenu dobrodošlicu i što više korisnih informacija i podataka koje ćete ovdje pronaći!

 

Gradonačelnik

Josip Nemec

 

 

Dan grada 2017. - Prezentacija

Prezentacija Dan grada 2017

JavnaNabava Gavrancic Jelacic

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

IZBORI 2017.

Izbori2017

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Kvaliteta vode u jezeru 2016.

KvalitetaVode

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Brošure

BrochureModul

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 98 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 20

Jučer 709

Ovaj tjedan 729

Ovaj mjesec 12992

Ukupno 1444690