Domobrani001U nazočnosti zamjenika gradonačelnika Orahovice Darka Žužaka, predstavnika udruga Hrvatski domobran iz Slatina i Našica, predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Orahovice,  te mnoštva članova, Udruga ratnih veterana Hrvatski domobran iz Orahovice održala je svoju redovnu, godišnju skupštinu. Izvješće o radu podnio je predsjednik Stjepan Dujmić između ostalog rekavši:

 

-Kao i od sada radili smo na temelju našeg rada, a to je čuvanje uspomene na žrtve kako II. svjetskog tako i Domovinskog rata obilježavajuću sve obljetnice stradavanja Hrvata od Bleiburga do Orahovice. Uspjeli smo započeti s našim projektom izgradnje spomen obilježja poginulim hrvatskim vojnicima u II. svjetskom ratu, jedinog takvog u Orahovici, koji se nalazi u tz. orahovačkom klancu. Radovi su počeli i velik dio je završen,m preostalo je još samo postavljanje spomen ploče. Isto tako udruga je sudjelovala i u projektu izgradnje spomen grobišta u Slatinskom Drenovcu, naš član Miroslav Gazda je u tom projektu je dao svoj obol kao član županijskog Povjerenstva za istraživanje i utvrđivanje žrtava iz II. svjetskog rata VPŽ koje je navedeni projekt i pokrenulo. – rekao je između ostalog Dujmić. Nakon ostalih izvješća i predstavljanja planova za naredno razdoblje, nazočne su pozdravili predstavnici udruga Hrvatski domobran iz Našica i Slatine, predsjednik UHBL PTSP VPŽ Miroslav Milovuković, Robert Sam u ime HVIDR-e i Udruge dragovoljaca i veterana Orahovica, Robert Kuzmić u ime ratnih policajaca Orahovice 1990./1991. te na kraju zamjenik gradonačelnika Orahovice Darko Žužak:

-Čestitam vam na uspješnom radu na čuvanju uspomene na sve hrvatske žrtve od II. svjetskog rata na ovamo. Vi ste  su istinski čuvari uspomene na sve hrvatske žrtve i upravo zahvaljujući vama kao udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, ti će hrabri ljudi živjet vječno u svima nama, a naši mladi će znati istinu o hrabrim hrvatskim ratnicima kroz povijest. – zaključio je Žužak. (V.G.)

 

Kontaktirajte nas

Gradski mail

STOP nasilju nad ženama

Pravilnik o ponasanju na jezeru

Predstava Grga Čvarak

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 117 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 9

Jučer 523

Ovaj tjedan 2181

Ovaj mjesec 15908

Ukupno 1602697