Biciklisti002

Povodom 789. Dana grada Orahovice u organizaciji Biciklističkog kluba ''Lood'' Orahovica pod pokroviteljstvom Grada Orahovice održan je 2. Adventure MTB race – međunarodna pustolovna, orijentacijska, biciklistička utrka. Start utrke bio je u središtu Orahovice, a otvorio ju je orahovački gradonačelnik Josip Nemec. Utrka je bila podijeljena u 3 kategorije po nazivom Put Papuka koji su natjecatelji odvoziti u dionici  od 110 km, Put Jankovca je iznosio 70 km dok jer najkraći bio Put Ružice sa 30 km:

-Ova utrka se nigdje ne boduje već je zamišljena kao pustolovna utrka, rekreacija za sve koji vole brdski biciklizam i ljepote prirode. Hvala svim sudionicima koji su došli iz svih krajeva Hrvatske od Splita do Iloka, našim dragim gostima iz Mađarske i Bosne i Hercegovine, a ono što moram naglasiti je da su svi sudionici bez obzira na konačne plasmane velik i jedini pobjednici ove utrke. 90 biciklista je startalo i to je ono što nas veseli, uspjeli smo pokazati ljepote našeg kraja i svi zajedno uživati u onome što volimo i čime se bavimo. – rekao je predsjednik BK Lood Mario Vida. Nakon gotovo cjelodnevne vožnje, ponovno na mjestu starta bio je i cilj, odnosno proglašenje pobjednika. U najjačoj i najdužoj kategoriji, Putu Papuka od 110 kilometara, u ženskoj konkurenciji slavila je Kata Stemler iz kluba Mecsek M.T. iz Pečuha, a u muškoj je najbrži bio domaći vozač BK Lood Orahovica Ivan Udorović (5:31:07), drugi je, bio također iz orahovačkog kluba, Nino Margaretić (5:44:35) dok je bronca pripala Vedranu Rožiću iz BK Maraton Team Donji Miholjac (5:56:37).  U utrci Put Jankovca dugoj 70 km u ženskoj konkurenciji zlato je odnijela Jelena Vukosavljević iz BK Laktaši iz istoimenog mjesta, srebrom se okitila Katarina Ciprić iz Bk Psunj Nova Gradiška dok je broncu oko vratila stavila Mateja Cah iz Bk Bor Virovitica. U najkraćoj utrci, Puta Ružice od 30 km kod žena je je najbrža bila Martina Maloča iz Baraber Extream teama iz Koprivnice, druga je bila Marija Lešković iz BK Požega dok je bronca pripala Željki Ivaniš iz BK Festung Slavonski Brod. U muškom dijelu ove utrke sve tri nagrade otišle su u BK Osijek 2010. Slavio je Slaven Getoš, srebrni je bio Luka Kovač, a brončani Tihomir Kovač.   Nagrade najboljima uručili su orahovački gradonačelnik Josip Nemec i članovi BK Lood:

-Natjecatelji su bili oduševljeni pripremom utrke i ambijentom kroz koji su vozili. Dojmovi su svima neprocjenjivi i već su pitali za idući Adventure Race i svi potvrdili svoj dolazak i iduće godine. Ono što mogu reći je da su članovi BK Lood uložili ogroman trud, dali sve od sebe da ova utrka bude na visokom nivou i mislim da smo odradili jednu sjajnu sportsku i turističku promociju Grada Orahovice i ovoga kraja.– zaključio je Robert Hofman dopredsjednik BK Lood i osvajač četvrtog mjesta utrke Put Ružice. (V.G.)

 

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

VideoGalerija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 137 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 929

Jučer 1535

Ovaj tjedan 4005

Ovaj mjesec 24194

Ukupno 1765725