DanGrada2017 Izlozba013U utorak 2. svibnja 2017. povodom 789. Dana grada u dvorani „Papuk“ otvorena je izložba učeničkih radova i održana prezentacija projekta „ Hrvatska nacionalna i Europska kulturna baština“ pod pokroviteljstvom Grada Orahovice.

Projekt je bio namijenjen svim učenicima 5.-8. razreda, a kroz njega su učenici istraživanjem i aktivnim radom proširili svoje spoznaje o kulturnim dobrima. Naučili su prepoznati, razlikovati i vrednovati naslijeđe narodnih rukotvorina, običaje, građevine, spomenike, odjeću vez i drugo . Svoje vrijeme učenici su ispunili kreativnošću, razvijajući maštu te naučili nešto više o umjetnosti koja nas okružuje.

Od jednostavnijih crtačkih tehnika, olovke, ugljena, tuša, preko akvarela i tempere, obuhvaćene su sve likovne tehnike te na taj način svim učenicima osiguran je kvalitetan rad, individualan pristup te uživanje u kreativnim, maštovitim i kvalitetnim umjetničkim radovima kako njihovim tako  i radovima s područja umjetnosti.

Na izložbi je bilo izloženo više od 70 likovnih radova, a izložbu je otvorio gradonačelnik Josip Nemec koji je pohvalio rad učenika, ali i voditeljice projekta mag. edu. likovne kulture Vedranu Filipović Marinić kojoj se kao i svim učenicima koji su sudjelovali zahvalila i ravnateljica osnovne škole Maja Škraba. Svi učenici svojim su radom i zalaganjem pridonijeli ovom projektu, no posebno su se svojom aktivnošću istaknule učenice Ada Tikvan, Mirna Ambroš i Frana Klanac koje su na otvorenju izložbe i vodile program i prezentaciju.

 

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 99 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 766

Jučer 562

Ovaj tjedan 766

Ovaj mjesec 14493

Ukupno 1601282