DanGrada2017 SpecijalnaPolicija055Povodom dana grada u nazočnosti pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića, gradonačelnika orahovice Josipa Nemeca, načelnika PU Virovitičko-podravske Mirka Kostelca, PU Požeško-Slavonske Darija Dasovića, članova udruga Orao'' specijalne policije iz Orahovice i Osijeka te udruge Trenk Požega, udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa šireg orahovačkog područja. svečano je u sklopu Dana grada Orahovice, otvorena spomen soba specijalne policije iz Domovinskog rata. U uvodu sve nazočne pozdravio je dopredsjednik Udruge ''Orao'' Orahovica-Našice, Davor Solić:

- „U cilju očuvanja uspomene na Domovinski rat i djelovanja Specijalne policije, pokrenuli smo ovaj projekt otvaranja spomen i sobe, u ujedno smo otvorili i novi prostor naše udruge. Moram se zahvaliti MUP-u, PU VPŽ  i načelniku Mirku Kostelcu koji su nam dali prostorije Policijske postaje Orahovica te Gradu Orahovici i Ministarstvu hrvatskih branitelja na financijskoj pomoći u ostvarivanju ovog projekta. Spomen soba je povijesnica događanja u Domovinski rat kroz fotografije, predmete i druge potrepštine koje smo koristili. Nadamo se i vjerujemo kako će ovu sobu posjećivati naši članovi, članovi ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a prije svega mladež i djeca koja bi i ovim putem imali uvid u događanja i istinu u Domovinskom ratu. Cilj je da prikupimo još materijala i osvježimo ovu spomen i još više približimo važnu ulogu Specijalne policije u Domovinskom ratu.“ - rekao je Solić. Orahovački gradonačelnik Josip Nemec je pohvalio inicijativu Udruge da bi se sačuvale uspomene i sjećanja na ratna razdoblja kako mlađe generacije ne bi zaboravile za što su se borili njihovi djedovi, očevi i braća. Obratili su se potom i načelnik PU Virovitičko-podravske Mirko Kostelac, a na kraju i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić:

- „Ova spomen soba je izniman način očuvanja uspomene i promicanju istine na Domovinski rat, a posebno mi je drago da je otvorena u prostoru Policijske postaje iz koje je  se krenulo u borbene akcije i obrana ovoga dijela Hrvatske. Stoga, čestitam i pohvaljujem udrugu ''Orao'' na ovom iznimnom potezu i naravno da smo mi iz Ministarstva hrvatskih branitelja odmah priskočili u pomoć u skladu svojih mogućnosti. Ministarstvo i udruge proistekle iz Domovinskog rata danas su partneri i tako mora biti, a evo otvaranje jedna male spomen sobe je pokazalo toliko jedinstvo između udruga od Orahovice, Osijeka i Požege, Policijskih uprava i nas kao ministarstava i to je ono kako zajedno možemo učiniti puno da naš Domovinski rat i pripadnici pobjedničke vojske nikada ne budu zaboravljeni.“ - rekao je Križić koji je uz gradonačelnika Nemeca, načelnika Kostelca i dopredsjednika udruge Solića svečano otvorio spomen sobu, a koju je uz sve nazočne na kraju blagoslovio policijski kapelan, velečasni Ozren Bizek. (V.G.)

 

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

VideoGalerija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 99 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 925

Jučer 1535

Ovaj tjedan 4001

Ovaj mjesec 24190

Ukupno 1765721