DanGrada2017 SpecijalnaPolicija055Povodom dana grada u nazočnosti pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića, gradonačelnika orahovice Josipa Nemeca, načelnika PU Virovitičko-podravske Mirka Kostelca, PU Požeško-Slavonske Darija Dasovića, članova udruga Orao'' specijalne policije iz Orahovice i Osijeka te udruge Trenk Požega, udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa šireg orahovačkog područja. svečano je u sklopu Dana grada Orahovice, otvorena spomen soba specijalne policije iz Domovinskog rata. U uvodu sve nazočne pozdravio je dopredsjednik Udruge ''Orao'' Orahovica-Našice, Davor Solić:

- „U cilju očuvanja uspomene na Domovinski rat i djelovanja Specijalne policije, pokrenuli smo ovaj projekt otvaranja spomen i sobe, u ujedno smo otvorili i novi prostor naše udruge. Moram se zahvaliti MUP-u, PU VPŽ  i načelniku Mirku Kostelcu koji su nam dali prostorije Policijske postaje Orahovica te Gradu Orahovici i Ministarstvu hrvatskih branitelja na financijskoj pomoći u ostvarivanju ovog projekta. Spomen soba je povijesnica događanja u Domovinski rat kroz fotografije, predmete i druge potrepštine koje smo koristili. Nadamo se i vjerujemo kako će ovu sobu posjećivati naši članovi, članovi ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a prije svega mladež i djeca koja bi i ovim putem imali uvid u događanja i istinu u Domovinskom ratu. Cilj je da prikupimo još materijala i osvježimo ovu spomen i još više približimo važnu ulogu Specijalne policije u Domovinskom ratu.“ - rekao je Solić. Orahovački gradonačelnik Josip Nemec je pohvalio inicijativu Udruge da bi se sačuvale uspomene i sjećanja na ratna razdoblja kako mlađe generacije ne bi zaboravile za što su se borili njihovi djedovi, očevi i braća. Obratili su se potom i načelnik PU Virovitičko-podravske Mirko Kostelac, a na kraju i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić:

- „Ova spomen soba je izniman način očuvanja uspomene i promicanju istine na Domovinski rat, a posebno mi je drago da je otvorena u prostoru Policijske postaje iz koje je  se krenulo u borbene akcije i obrana ovoga dijela Hrvatske. Stoga, čestitam i pohvaljujem udrugu ''Orao'' na ovom iznimnom potezu i naravno da smo mi iz Ministarstva hrvatskih branitelja odmah priskočili u pomoć u skladu svojih mogućnosti. Ministarstvo i udruge proistekle iz Domovinskog rata danas su partneri i tako mora biti, a evo otvaranje jedna male spomen sobe je pokazalo toliko jedinstvo između udruga od Orahovice, Osijeka i Požege, Policijskih uprava i nas kao ministarstava i to je ono kako zajedno možemo učiniti puno da naš Domovinski rat i pripadnici pobjedničke vojske nikada ne budu zaboravljeni.“ - rekao je Križić koji je uz gradonačelnika Nemeca, načelnika Kostelca i dopredsjednika udruge Solića svečano otvorio spomen sobu, a koju je uz sve nazočne na kraju blagoslovio policijski kapelan, velečasni Ozren Bizek. (V.G.)

 

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 92 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 570

Jučer 1095

Ovaj tjedan 1665

Ovaj mjesec 18735

Ukupno 1702172