SastanakMadjari2017 05 10 004Nakon Odluke o sufinanciranju EU projekta iz Programa INTERREG V-A Mađarska – Hrvatska od 2014.-2020., naziva Wine Stories II, Grad Orahovica je 10. svibnja 2017. kao nositelj projekta bio domaćin prvom sastanku s partnerima, a to su predstavnici Grada Villanya i TZ Virovitičko-podravske županije. Sastanku su nazočili i predstavnici županijske RA VIDRA, koja će kao i uvijek biti stručna potpora u provedbi projekta.

 

Gradonačelnik Josip Nemec pozdravio je nazočne, izrazio im dobrodošlicu i ukratko izložio ključne teme sastanka zbog kojih smo se kako kaže, sastali sa dragim prijateljima i partnerima na već trećem zajedničkom projektu. Nakon predstavljanja ostalih sudionika sastanka, razgovaralo se o terminu prve aktivnosti kao što je Otvarajuća konferencija koju priređuje Grad Orahovica, o detaljima ugovorne dokumentacije, pravilima vezano za provođenje nabave te o tumačenjima pojedinih odredbi iz uputa za korisnike. Dogovoreno je da se što prije najave konzultacije kod programskog managera EU koji vodi naš projekt,  te su podijeljene zadaće za predstavljanje projekta javnosti na nadolazećoj konferenciji sredinom svibnja.

Uz gradonačelnika Nemeca koji je kao odgovorna osoba glavnog korisnika projekta potpisnik ugovora ispred svih partnera, iz Grada Orahovice na sastanku su sudjelovali: dogradonačelnik  Darko Žužak, voditeljica projekta Irela Strabić i Marko Bošnjak – licencirani stručnjak za javnu nabavu. Tim iz Villanya predvodio je nama već dobro poznat gradonačelnik Gyula Takats, sa dugogodišnjim suradnikom Imrom Danišem,  voditeljem mađarskog dijela projekta  Pohlom Gaboroma i drugim stručnjacima. Našeg novog partnera TZ VPŽ predstavila je  direktorica turističkog ureda Martina Jakelić s pomoćnikom Josipom Mikolčićem, dok je za konzultacije  i stručno savjetovanje u provedbi projekta, od strane RA VIDRE zadužena Željka Vuković zamjenica ravnateljice sa suradnicima.

Partneri su se jednoglasno složili da je predstojeći dinamični projekt pun izazova za implementaciju s brojnim manifestacijama s obje strane granice, koji će donijeti koristi u promociji turističkih proizvoda. Detalji aktivnosti i financijska konstrukcija projekta javnosti će se predstaviti na skoroj Otvarajućoj konferenciji.  (I.S.)

 

Pretraživanje

JavnaNabava Gavrancic Jelacic

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

IZBORI 2017.

Izbori2017

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Kvaliteta vode u jezeru 2016.

KvalitetaVode

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Brošure

BrochureModul

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 103 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 107

Jučer 549

Ovaj tjedan 656

Ovaj mjesec 24898

Ukupno 1474065