Primopredaja001U petak 9. lipnja 2017. godine u prostorijama Gradske uprave grada Orahovice Ana-Marija Petin, uz prisustvo zamjenika gradonačelnika Dalibora Fofonjke, preuzela je dužnost gradonačelnice grada Orahovice od dosadašnjeg gradonačelnika Josipa Nemeca.

Prva se obratila nova gradonačelnica i objasnila kako će izgledati sam početak njenog mandata i mandata njenog zamjenika:

- „Iako smo danas primili zapisnik o primopredaji dosadašnjeg gradonačelnika Josipa Nemeca uz prisutnost nekoliko drugih zaposlenika Grada, moj zamjenik i ja bi trebali malo detaljnije pregledati sva izvješća, ući u sve dosadašnje aktivnosti Grada i onda poduzeti svoje prve korake što ćemo napraviti preko vikenda a od ponedjeljka krećemo s novim radnim danom i ovim putem obavještavamo građane da ćemo provoditi program koji smo obećali u svojoj kampanji. Dakle bazirati ćemo se na razvoj gospodarstva u Orahovici, ali ono što nas sada čeka je početak turističke sezone na jezeru jer vidimo da ima određenih problema i što se tiče vode u jezeru i malo kašnjenja s radovima te se moramo uhvatiti toga kako bi sezona i ove godine bila jednaka kao i prošlih ili naravno i bolja.

Dogovaramo i razmatramo novi način rada na izletištu Orah iako smo sada u stisci sa vremenom, ali vjerujem da ćemo sve riješiti na vrijeme i građani će biti o svemu na vrijeme obaviješteni, a sve ostalo nastavljamo po svom programu i od toga nećemo odustajati.“ - rekla je gradonačelnica Ana-Marija Petin.

U nastavku se obratio Josip Nemec objasnivši u kakvom stanju ostavlja Grad novoj gradonačelnici:

- „Prije svega bih čestitao gospođi Ani-Mariji Petin na postignutom uspjehu na izborima u Orahovici, a grad ostavljamo u vrlo dobrom stanju, za razliku od mog preuzimanja kada je grad bio u minusu, a sada možemo reći da je u milijunskom plusu uz dosta projekata koji su već u postupku, koji su u pripremi i oni koji su kandidirani, a ima pripremljeno i nekoliko prostornih planova i nova vlast ima što raditi.

Nadam se da će završiti započete projekte kao što je projekt školstva tj. fakulteta i projekt izletišta Orah, projekt širokopojasne mreže te za projekt inkubatora u poslovnoj zoni te sportski i stambeni projekt na Dugom polju.

Ono što je najvažnije, dajem punu potporu gospođi Petin i kao bivši gradonačelnik i kao predsjednik Hrvatske demokratske zajednice ako nastavi projekte koji su započeti i da će sve to ugraditi u svoj program kako bi se Orahovica nastavila razvijati.

Evo još jednom čestitam novoj gradonačelnici Ani Mariji Petin i Daliboru Fofonjki kao njenom zamjeniku i nadam se da će i dalje raditi na razvoju grada Orahovice.“ - rekao je sada već bivši gradonačelnik Josip Nemec. (T.P.)

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 70 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 102

Jučer 768

Ovaj tjedan 870

Ovaj mjesec 14597

Ukupno 1601386