SVIK2017 080U organizaciji Grada Orahovice, Turističke zajednice grada te Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Virovitica, na orahovačkom jezeru, održan je 3.Sajam vina i kulena. Više od 1000 posjetitelja i sudionika uživalo je u gastronomskoj ponudi, najboljim kulenima i vinima koje trenutno Slavonija ima.

Sajam vina i kulena bio je prigoda da vinogradari, vinari, voćari, kulenari, turistički djelatnici i proizvođači domaćih proizvoda na 300 m2 natkrivenog sajamskog prostora i 200 m2 otvorenog sajamskog prostora, predstave ono čime se bave.

Na sajmu se kao izlagači predstavili Poljoprivredno poduzeće Orahovica, HGK-ŽK Virovitica, Grad Villany iz susjedne nam Mađarske, Zajednički obrt Patkoš Orahovica, „Iskrena vina“ OPG-a Josip Matković, Udruga  vinogradara i voćara Orahovica, Srednja škola Stjepan Ivšić i učenička zadruga „Vučica“, mini sirana OPG-a Gašić sa svojim  sirevima, pčelarska udruga „Pčelica“ Orahovica, Udruga za pomoć osobama s invaliditetom, Udruga za promicanje alternativne i urbane kulture P.A.U.K. te Red vitezova Ružice grada.

Sajam je, u nazočnosti direktora  HGK, ŽOK-a Virovitica Milana Vanđure, i drugih gostiju, otvorila orahovačka gradonačelnica Ana - Marija Petin:

– Upravo ovim načinom želimo turizam u Orahovici i sam grad podići na višu razinu, da se čuje za naš grad i da svi imaju koristi od turizma i od proizvodnje. Sam ovogodišnji broj ocjenjenih vina i kulena pokazuje kako sajam ima uzlaznu putanju jer ovo je rekordna godina sa 51. uzorkom vina i 28 uzoraka kulena. Komisije su odradile sjajan posao i na tome im čestitam. Da idemo u pravom smjeru pokazatelj ste vi koji ste došli u tako velikom broju -rekla je otvarajući sajam gradonačelnica Petin.

I ove godine obol sajmu dala je Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Virovitica, a u ime komore obratio se direktor Milan Vanđura:

- „HGK ŽK Virovitica prepoznala je Orahovicu i promovira je diljem Domovine i izvan nje. Ono što je specifično za Orahovicu kao „Malu Švicarsku“ je niz sadržaja i infrastrukture koja služi za promicanje turizma, a osim toga Orahovicu krasi i ovaj sajam i te sve stvari služe ovom malom gradu na čast.

Čestitam onima koji su osvojili priznanja i nadam se da će im ovakva natjecanja utjecati na kvalitetu i da će međusobnom komunikacijom poboljšati svoje proizvode. HGK vam stoji na raspolaganju, putu poticanja i promicanja kvalitete.“ - kazao je Vanđura.

Prije same podjele nagrada kulenarima, nazočnima se obratio predsjednik ocjenjivačke komisije Vladimir Pleša koji je rekao kako je na ovoj krasnoj destinaciji ova manifestacija postala tradicija. - „Zahvaljujem se velikom broju kulenara koji su odlučili dati svoje uzorke na ocjenjivanje, a tako i organizatoru Gradu Orahovici.“ -  Spomenuo je Pleša i probleme u proizvodnji kulena koje je donijela topla zima te se ova nepogoda vidjela na dosta uzoraka.

Predsjednica komisije za ocjenjivanje vina Ivana Nemet, zahvalila se posebno malim vinarima:

– „Ovdje se može pričati ne samo o proizvodnji već i o umijeću vinara u čuvanju i njegovanja vina jer od 51. uzorka 20 je zlatnih kako je procijenila naša komisija koja sudjeluje na ovakvim ocjenjivanjima diljem Hrvatske – rekla je Nemet.

Udruga Red vitezova Ružice grada, nakon nekoliko godina izbivanja, ponovo je nastupila ne Jezeru u spektakularnom vatrenom showu, a program je okončan nastupom Cote G4 u akustičnoj večeri pod zvijezdama.

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

VideoGalerija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 156 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 17

Jučer 1214

Ovaj tjedan 6557

Ovaj mjesec 26746

Ukupno 1768277