SVIK2017 080U organizaciji Grada Orahovice, Turističke zajednice grada te Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Virovitica, na orahovačkom jezeru, održan je 3.Sajam vina i kulena. Više od 1000 posjetitelja i sudionika uživalo je u gastronomskoj ponudi, najboljim kulenima i vinima koje trenutno Slavonija ima.

Sajam vina i kulena bio je prigoda da vinogradari, vinari, voćari, kulenari, turistički djelatnici i proizvođači domaćih proizvoda na 300 m2 natkrivenog sajamskog prostora i 200 m2 otvorenog sajamskog prostora, predstave ono čime se bave.

Na sajmu se kao izlagači predstavili Poljoprivredno poduzeće Orahovica, HGK-ŽK Virovitica, Grad Villany iz susjedne nam Mađarske, Zajednički obrt Patkoš Orahovica, „Iskrena vina“ OPG-a Josip Matković, Udruga  vinogradara i voćara Orahovica, Srednja škola Stjepan Ivšić i učenička zadruga „Vučica“, mini sirana OPG-a Gašić sa svojim  sirevima, pčelarska udruga „Pčelica“ Orahovica, Udruga za pomoć osobama s invaliditetom, Udruga za promicanje alternativne i urbane kulture P.A.U.K. te Red vitezova Ružice grada.

Sajam je, u nazočnosti direktora  HGK, ŽOK-a Virovitica Milana Vanđure, i drugih gostiju, otvorila orahovačka gradonačelnica Ana - Marija Petin:

– Upravo ovim načinom želimo turizam u Orahovici i sam grad podići na višu razinu, da se čuje za naš grad i da svi imaju koristi od turizma i od proizvodnje. Sam ovogodišnji broj ocjenjenih vina i kulena pokazuje kako sajam ima uzlaznu putanju jer ovo je rekordna godina sa 51. uzorkom vina i 28 uzoraka kulena. Komisije su odradile sjajan posao i na tome im čestitam. Da idemo u pravom smjeru pokazatelj ste vi koji ste došli u tako velikom broju -rekla je otvarajući sajam gradonačelnica Petin.

I ove godine obol sajmu dala je Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Virovitica, a u ime komore obratio se direktor Milan Vanđura:

- „HGK ŽK Virovitica prepoznala je Orahovicu i promovira je diljem Domovine i izvan nje. Ono što je specifično za Orahovicu kao „Malu Švicarsku“ je niz sadržaja i infrastrukture koja služi za promicanje turizma, a osim toga Orahovicu krasi i ovaj sajam i te sve stvari služe ovom malom gradu na čast.

Čestitam onima koji su osvojili priznanja i nadam se da će im ovakva natjecanja utjecati na kvalitetu i da će međusobnom komunikacijom poboljšati svoje proizvode. HGK vam stoji na raspolaganju, putu poticanja i promicanja kvalitete.“ - kazao je Vanđura.

Prije same podjele nagrada kulenarima, nazočnima se obratio predsjednik ocjenjivačke komisije Vladimir Pleša koji je rekao kako je na ovoj krasnoj destinaciji ova manifestacija postala tradicija. - „Zahvaljujem se velikom broju kulenara koji su odlučili dati svoje uzorke na ocjenjivanje, a tako i organizatoru Gradu Orahovici.“ -  Spomenuo je Pleša i probleme u proizvodnji kulena koje je donijela topla zima te se ova nepogoda vidjela na dosta uzoraka.

Predsjednica komisije za ocjenjivanje vina Ivana Nemet, zahvalila se posebno malim vinarima:

– „Ovdje se može pričati ne samo o proizvodnji već i o umijeću vinara u čuvanju i njegovanja vina jer od 51. uzorka 20 je zlatnih kako je procijenila naša komisija koja sudjeluje na ovakvim ocjenjivanjima diljem Hrvatske – rekla je Nemet.

Udruga Red vitezova Ružice grada, nakon nekoliko godina izbivanja, ponovo je nastupila ne Jezeru u spektakularnom vatrenom showu, a program je okončan nastupom Cote G4 u akustičnoj večeri pod zvijezdama.

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 36 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 99

Jučer 768

Ovaj tjedan 867

Ovaj mjesec 14594

Ukupno 1601383