ObljetnicaHornung jusup2017 07 07 026U organizaciji Udruge HVIDR-a Orahovica i suorganizatora Mjesnog odbora Tenja, u petak 7. srpnja 2017. obilježena je 26. godišnjica pogibije hrvatskih branitelja Damira Hornunga, Franje Jusupa, Zdravka Rittgassera i Đure Kiša, koji su poginuli 1991. godine u Tenji. Roditelji, članovi obitelji, predstavnici Udruga proizišlih iz Domovinskog rata, dožupan VPŽ-a Darko Žužak, prestavnici Grada Orahovice na čelu s gradonačelnicom Anom-Marijom Petin i načelnikom Mirkom Mališem, su u Čačincima i Orahovici odali počast Damiru i Franji na njihovim vječnim počivalištima.

Na groblju u Orahovici sve je pozdravio predsjednik udruge HVIDR-a Orahovica Damir Vratković koji je spomenuo koliko dugo već udruga organizira obilazak groblja i odlazak u Tenju, a nakon njega obratila se gradonačelnica Ana - Marija Petin:

- „Damir Hornung i Franjo Jusup prvi su poginuli branitelji s našeg područja i ovim putem se zahvaljujem braniteljskim udrugama koje na ovakav način održavaju sjećanje na naše branitelje i Domovinski rat. U ovakvim trenucima najteže je naravno obiteljima poginulih, ali mora se nastaviti čuvati uspomenu na njihovu žrtvu, jer to je najmanje što možemo napraviti za njih, ali i za sve ostale hrvatske branitelje koji su dali život za slobodnu i neovisnu državu Hrvatsku. Zahvaljujem se svima, prijateljima i suborcima koji se svake godine prisjećate na njihovu žrtvu i žrtvu hrvatskih branitelja za našu slobodu kojima moramo biti vječno zahvalni“ - rekla je gradonačelnica.

Nakon polaganja vijenaca na groblju u Čačincima i Orahovici, gdje počivaju Franjo Jusup i Damir Hornung, svi su zajedno odali počast na Trgu Damira Hornunga zapalivši svijeće kod njegova spomen obilježja, nakon čega su predstavnici braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Orahovice organizirali su odlazak u Tenju, na mjesto pogibije četvorice branitelja, gdje su položili vijence na spomen-obilježju podignutom njima u sjećanje, a sudjelovali su i na svetoj misi zadušnici za poginule. (T.P.)

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 35 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 99

Jučer 768

Ovaj tjedan 867

Ovaj mjesec 14594

Ukupno 1601383