ObljetnicaHornung jusup2017 07 07 026U organizaciji Udruge HVIDR-a Orahovica i suorganizatora Mjesnog odbora Tenja, u petak 7. srpnja 2017. obilježena je 26. godišnjica pogibije hrvatskih branitelja Damira Hornunga, Franje Jusupa, Zdravka Rittgassera i Đure Kiša, koji su poginuli 1991. godine u Tenji. Roditelji, članovi obitelji, predstavnici Udruga proizišlih iz Domovinskog rata, dožupan VPŽ-a Darko Žužak, prestavnici Grada Orahovice na čelu s gradonačelnicom Anom-Marijom Petin i načelnikom Mirkom Mališem, su u Čačincima i Orahovici odali počast Damiru i Franji na njihovim vječnim počivalištima.

Na groblju u Orahovici sve je pozdravio predsjednik udruge HVIDR-a Orahovica Damir Vratković koji je spomenuo koliko dugo već udruga organizira obilazak groblja i odlazak u Tenju, a nakon njega obratila se gradonačelnica Ana - Marija Petin:

- „Damir Hornung i Franjo Jusup prvi su poginuli branitelji s našeg područja i ovim putem se zahvaljujem braniteljskim udrugama koje na ovakav način održavaju sjećanje na naše branitelje i Domovinski rat. U ovakvim trenucima najteže je naravno obiteljima poginulih, ali mora se nastaviti čuvati uspomenu na njihovu žrtvu, jer to je najmanje što možemo napraviti za njih, ali i za sve ostale hrvatske branitelje koji su dali život za slobodnu i neovisnu državu Hrvatsku. Zahvaljujem se svima, prijateljima i suborcima koji se svake godine prisjećate na njihovu žrtvu i žrtvu hrvatskih branitelja za našu slobodu kojima moramo biti vječno zahvalni“ - rekla je gradonačelnica.

Nakon polaganja vijenaca na groblju u Čačincima i Orahovici, gdje počivaju Franjo Jusup i Damir Hornung, svi su zajedno odali počast na Trgu Damira Hornunga zapalivši svijeće kod njegova spomen obilježja, nakon čega su predstavnici braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Orahovice organizirali su odlazak u Tenju, na mjesto pogibije četvorice branitelja, gdje su položili vijence na spomen-obilježju podignutom njima u sjećanje, a sudjelovali su i na svetoj misi zadušnici za poginule. (T.P.)

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 161 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 17

Jučer 916

Ovaj tjedan 2973

Ovaj mjesec 20043

Ukupno 1703480