HrvatskeVode2017 07 27 018Gradonačelnica Ana - Marija Petin i njen zamjenik Dalibor Fofonjka održali su radni sastanak sa Sergejem Cvetkovićem voditeljem Hrvatskih voda, Vodno-gospodarske ispostave Karašica-Vučica Donji Miholjac i Matejem Oreškovićem voditeljem operative tvrtke Karašica-Vučica nakon čega su obišli teren i izvidjeli činjenično stanje što je potrebno napraviti u nadolazećem razdoblju kako bi se izbjegle poplave:

 

- „Prvo što smo napravili je čišćenje i izmuljenje retencijske brane te na dijelovima rijeke gdje je bilo potrebno sanirali smo obalu tj. klizišta. Očišćen je i dio rijeke vučice kroz sam grad, a i utvrdilo se da će se u planovima za naredne godine morati uvesti čišćenje i sanacija Vučice od mosta u ulici Matije Gubca i nizvodno u duljini od 500 do 1000 metara da bi se što efikasnije spriječilo izlijevanje rijeke i plavljenja privatnih čestica.“ - rekao je Matej Orašković.

- „Evo nakon ovog radnog sastanka i obilaska terena s predstavnicima Hrvatskih voda i tvrtke Karašica-Vučica koji su zaduženi za održavanje našeg slivnog područja, vidjeli smo što sve još treba napraviti u cilju zaštite građana Orahovice od poplava, a što smo i obećali da ćemo napraviti u programu. Obišli smo i područje u ulici Matije Gubca jer tražimo rješenje za najkritičnija mjesta gdje se najčešće rijeka izlije iz korita. Naravno tu nije kraj dok god se ne riješi cijela mreža oborinske odvodnje i sanacije rijeke kako bi zaštitili imovinu građana od daljnjih nepogoda.“ - rekla je gradonačelnica Petin. (T.P.)

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 128 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 579

Jučer 1095

Ovaj tjedan 1674

Ovaj mjesec 18744

Ukupno 1702181