PrviDanSkole2017 001

Opremanje djece za početak školske godine uvijek je veliko opterećenje za roditelje i kućni budžet. Za  ovu školsku godinu jednu veliku brigu preuzeo je grad Orahovica, nabavom besplatnih udžbenika za sve učenike od prvog do osmog razreda.

Prvo jutro u školi najmlađim učenicima, prvašićima, kojih je 62, uz njihove učiteljice i ravnateljicu škole, dobrim su poželjeli  gradonačelnica Ana Marija Petin, njezin zamjenik Dalibor Fofonjka i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Orahovice Marija Šafer. Uz knjige, radne bilježnice i omote, uručili su im i platnene vrećice za tenisice, a u toj prigodi gradonačelnica Petin je kazala da kompleti udžbenika nisu darovi, već iskazivanje vjere u najmlađe sugrađane:

- „Sigurna sam da ne griješim kada kažem da ćete biti odlični učenici, ne samo kroz ocjene, već i kroz prijateljstva koja ćete izgraditi u školi, pomagati prijateljima kojima vaša pomoć bude potrebna,  kroz slobodne aktivnosti kojima ćete se baviti i učiti kako postati vrijedni članovi naše zajednice, na ponos vaših roditelja, našega grada i države u cjelini. Na nama koji vodimo Grad je obveza realizacije obećanja da  vam omogućimo kvalitetu školovanja jednaku onoj kakvu imaju veće i razvijenije sredine“.

Gradonačelnica Ana Marija Petin, njen zamjenik Dalibor Fofonjka i pročelnica Marija Šafer podijelili su radost polaska u školu s  najmlađima i njihovim roditeljima, sretni što su doprinijeli da im prvi dan nastave bude radost a ne briga.

Grad  Orahovica  je iz  gradskog proračuna za kupnju udžbenika, radnih bilježnica i omota, izdvojio 191.000,00 kn. Uz  kupnju knjiga, gradska vlast se  pobrinula  i da putem donatora Zagrebačke banke,osigura platnene vrećice za prvašiće te da  osnovna škola u Orahovici dobije šest računala. (G.J.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 115 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 45

Jučer 634

Ovaj tjedan 45

Ovaj mjesec 15801

Ukupno 1852446