ProgramZazeli002

Programom je predviđeno zapošljavanje nezaposlenih žena pripadnica ranjivih skupina s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem u periodu do 24 mjeseca s naglaskom na starije od 50 godina (ukoliko ih nema dovoljno mogu biti i mlađe od 50 g.), žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl., liječene ovisnice o drogama, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine, beskućnice.

Žene koje će biti zaposlene kroz projekt će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života krajnjim korisnicima socijalno ugroženim osobama, osobama u starijoj životnoj dobi i drugim osobama koje se ne mogu samostalno brinuti o sebi.

Aktivnosti žena zaposlenih kroz projekt odnose se na, primjerice, pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Svaka zaposlena žena pružat će potporu i podršku za najmanje četiri krajnja korisnika.

Ženama uključenim u projektne aktivnosti omogućit će se povećanje znanja i vještina potrebnih na tržištu rada kroz dodatno obrazovanje/osposobljavanje kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada.

Edukacija će biti besplatna za žene zaposlene kroz program, sa plaćenim putnim troškovima, a istu će provoditi Pučko otvoreno učilište Slatina.

U ovoj fazi prijave projekta potrebno je u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb, Crvenim križem, te Mjesnim odborima sa područja grada Orahovice sačiniti popis krajnjih korisnika kojima će biti pružena pomoć.

Sve informacije vezane uz Projekat“Zaželi“ i kako postati korisnik ili zaposlenica možete dobiti u Gradskoj upravi ili na broj telefona 033/673-094.

Kontaktirajte nas

Gradski mail

STOP nasilju nad ženama

Pravilnik o ponasanju na jezeru

Predstava Grga Čvarak

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 143 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 773

Jučer 801

Ovaj tjedan 3746

Ovaj mjesec 17473

Ukupno 1604262