Cetekovac002

Na Mjesnom groblju u Četekovcu, održan je komemorativni skup sjećanja na 24 žrtve ubijene u selima Balinci, Četekovac i Čojlug prije 26 godina.  Kao i svake godine, skup je i danas  počeo točno u 9,05 sati, u vrijeme kada je toga 4. rujna 1991. godine započeo srbočetnički minobacački napad na potpapučka sela Balinci, Čojlug i Četekovac.

Uz odavanje počasti ubijenim civilnim žrtvama polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća,  današnjoj komemoraciji su nazočili izaslanik Predsjednice RH, saborski zastupnik Josip Đakić,  izaslanica Predsjednika hrvatskog Sabora saborska zastupnica  Vesna Bedeković, izaslanik Predsjednika Vlade RH, župan virovitičko-podravski Igor Andrović. Kao i svih prethodnih godina, u ime domaćina, vijence je položio načelnik Općine Mikleuš Milan Dundović.  Uz njih, izaslanstvo Ministarstva hrvatskih  branitelja predvodio je pomoćnik  ministra Nenad Križić, a izaslanstvo Ministarstva obrane brigadir Dražen Batrnek.  U ime Ministarstva unutarnjih poslova počast nevinima koji su poginuli za Hrvatsku, odao je Mirko Kostelac.

Vijenac su položili i zapalili svijeće u spomen na žrtve, gradonačelnica Orahovice Ana - Marija Petin i njezin zamjenik Dalibor Fofonjka. (G.J.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 161 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 402

Jučer 405

Ovaj tjedan 807

Ovaj mjesec 10580

Ukupno 1902021