Skola N Josava2017 09 05 020

Drugog dana nove školske godine 2017./2018., gradonačelnica Ana-Marija Petin, posjetila je učenike u Područnoj školi Nova Jošava. Uz  pet  učenika u drugom razredu, osam u trećem i u četvrtom razredu tri učenika, u klupama su i tri prvašića kojima je školovanje upravo započelo.

Oni su danas od gradonačelnice Petin, uz udžbenike koje su jučer preuzeli u školi i lijepih želja za svladavanje školskog gradiva, dobili platnene torbe za tenisice, donaciju Zagrebačke banke. – Svima vama  u školi želim odličan uspjeh i moram reći da ste sretni što živite u tako lijepom mjestu u kojem je i vaša škola- rekla je gradonačelnica i dodala da će do polaska u više razrede, gradska vlast kojoj je na čelu, osigurati sve uvjete da sretno i sigurno putuju do škole u  Orahovici.

Rad u maloj školi i u malom mjestu, specifičan je, a kako se odvija nastava i kako teku dani školarcima, gradonačelnici su uz učenike ispričale i učiteljice koje vode kombinirane razrede, Maja Mamula i Kristina Nerovčić. Na kraju posjete Područnoj školi u Novoj Jošavi, gradonačelnica nije mogla drugo, nego zaključiti, da  je postojanje škole u mjestu, pa bila ona i s malim brojem učenika, vrijednost koju treba ne samo očuvati već i razvijati. „Radost djece i njihova želja za upijanjem znanja, za igrom i stjecanjem novih vještina, svima nama mora biti putokaz u daljnjem radu, a posebno u aktivnostima i projektima koji su namijenjeni podizanju standarda u obrazovanju“, kazala je gradonačelnica Ana-Marija Petin. (G.J.)

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 102 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 383

Jučer 674

Ovaj tjedan 4729

Ovaj mjesec 25842

Ukupno 1552459