Skola N Josava2017 09 05 020

Drugog dana nove školske godine 2017./2018., gradonačelnica Ana-Marija Petin, posjetila je učenike u Područnoj školi Nova Jošava. Uz  pet  učenika u drugom razredu, osam u trećem i u četvrtom razredu tri učenika, u klupama su i tri prvašića kojima je školovanje upravo započelo.

Oni su danas od gradonačelnice Petin, uz udžbenike koje su jučer preuzeli u školi i lijepih želja za svladavanje školskog gradiva, dobili platnene torbe za tenisice, donaciju Zagrebačke banke. – Svima vama  u školi želim odličan uspjeh i moram reći da ste sretni što živite u tako lijepom mjestu u kojem je i vaša škola- rekla je gradonačelnica i dodala da će do polaska u više razrede, gradska vlast kojoj je na čelu, osigurati sve uvjete da sretno i sigurno putuju do škole u  Orahovici.

Rad u maloj školi i u malom mjestu, specifičan je, a kako se odvija nastava i kako teku dani školarcima, gradonačelnici su uz učenike ispričale i učiteljice koje vode kombinirane razrede, Maja Mamula i Kristina Nerovčić. Na kraju posjete Područnoj školi u Novoj Jošavi, gradonačelnica nije mogla drugo, nego zaključiti, da  je postojanje škole u mjestu, pa bila ona i s malim brojem učenika, vrijednost koju treba ne samo očuvati već i razvijati. „Radost djece i njihova želja za upijanjem znanja, za igrom i stjecanjem novih vještina, svima nama mora biti putokaz u daljnjem radu, a posebno u aktivnostima i projektima koji su namijenjeni podizanju standarda u obrazovanju“, kazala je gradonačelnica Ana-Marija Petin. (G.J.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

VideoGalerija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 94 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 747

Jučer 439

Ovaj tjedan 747

Ovaj mjesec 11215

Ukupno 1847860