HONEL PotpisivanjeUgovora2017 09 05 001

Današnjim potpisivanjem Ugovora  između gradonačelnice  Orahovice Ane-Marije Petin i vlasnika tvrtke Honel iz Slatine Zorana Horića, Orahovica postaje grad okrenut znanju, novim tehnologijama i obnovljivim izvorima energije. Potpisivanje ugovora omogućuje početak  realizacije pilot projekta, postavljanja prvog „pametnog autobusnog stajališta“.

- „Prvo takvo stajalište bit će postavljeno u prigradskom naselju Donja Pištana“., rekla je gradonačelnica Petin te nadodala:

- „s projektom krećemo  prvenstveno radi sigurnosti i udobnosti djece koja svakodnevno putuju u školu.  Predstojeći zimski period za njih će značiti topao i suh prostor u kojem će čekati autobus i koji će im omogućiti korištenje moderne tehnologije.“

Vlasnik tvrtke Honel, Zoran Horić, upoznao je gradonačelnicu Petin i njezine suradnike Duju Brstila i Krešimira Pongraca s tehničkim parametrima autobusnog stajališta, istaknuvši da je ono  energetski neovisno jer se  napaja  isključivo putem solarne energije. Sve usluge WiFi-a bit će omogućene kao i dodatne informacije koje će biti postavljene na posebno izrađenom displayu, koji će biti integriran u stajalište. Na tom displayu bit će ispisane informacije  vezane uz grad, red vožnje, ali i aktualne svjetske teme“ - rekao je direktor i vlasnik tvrtke Honel, Zoran Horić.

- „Ovo je prvi takav projekt u Hrvatskoj.“ - napomenula je gradonačelnica Ana Marija Petin, dodavši kako je već održan sastanak u Zagrebu u  Fondu za zaštitu okoliša, u kojem  su spremni financirati preostalih osam stajališta, ali kao pilot projekt, Grad treba sam financirati izgradnju i postavljanje stajališta u Donjoj Pištani. Dodala je gradonačelnica Petin da je vrijednost jednog “Pametnog autobusnog stajališta”, sa svim tehničkim mogućnostima,  63.200  kuna. Ukupna cijena preostalih osam stajališta iznosi više od  pola milijuna kuna, a ta sredstva će putem Natječaja koji će biti raspisan početkom iduće godine, biti osigurana iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša.

- „Time će sredstva iz gradskog proračuna moći biti usmjerena na druge projekte kojih nam ne manjka, budući razmišljamo sasvim drugačije nego je to radila bivša vlast u gradu. I ovaj projekt govori o mojim mladim i ambicioznim suradnicima s kojima niti jednu zamisao  nije nemoguće ostvariti i privući znatna sredstva putem različitih Fondova.  S predstavnicima ŽUC-a obišli smo teren u Donjoj Pištani koji udovoljava namjeni i s izgradnjom stajališta počet ćemo već idućeg tjedna“ -zaključila je na kraju sastanka  gradonačelnica Ana - Marija Petin. (G.J.)

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 61 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 102

Jučer 768

Ovaj tjedan 870

Ovaj mjesec 14597

Ukupno 1601386