HONEL PotpisivanjeUgovora2017 09 05 001

Današnjim potpisivanjem Ugovora  između gradonačelnice  Orahovice Ane-Marije Petin i vlasnika tvrtke Honel iz Slatine Zorana Horića, Orahovica postaje grad okrenut znanju, novim tehnologijama i obnovljivim izvorima energije. Potpisivanje ugovora omogućuje početak  realizacije pilot projekta, postavljanja prvog „pametnog autobusnog stajališta“.

- „Prvo takvo stajalište bit će postavljeno u prigradskom naselju Donja Pištana“., rekla je gradonačelnica Petin te nadodala:

- „s projektom krećemo  prvenstveno radi sigurnosti i udobnosti djece koja svakodnevno putuju u školu.  Predstojeći zimski period za njih će značiti topao i suh prostor u kojem će čekati autobus i koji će im omogućiti korištenje moderne tehnologije.“

Vlasnik tvrtke Honel, Zoran Horić, upoznao je gradonačelnicu Petin i njezine suradnike Duju Brstila i Krešimira Pongraca s tehničkim parametrima autobusnog stajališta, istaknuvši da je ono  energetski neovisno jer se  napaja  isključivo putem solarne energije. Sve usluge WiFi-a bit će omogućene kao i dodatne informacije koje će biti postavljene na posebno izrađenom displayu, koji će biti integriran u stajalište. Na tom displayu bit će ispisane informacije  vezane uz grad, red vožnje, ali i aktualne svjetske teme“ - rekao je direktor i vlasnik tvrtke Honel, Zoran Horić.

- „Ovo je prvi takav projekt u Hrvatskoj.“ - napomenula je gradonačelnica Ana Marija Petin, dodavši kako je već održan sastanak u Zagrebu u  Fondu za zaštitu okoliša, u kojem  su spremni financirati preostalih osam stajališta, ali kao pilot projekt, Grad treba sam financirati izgradnju i postavljanje stajališta u Donjoj Pištani. Dodala je gradonačelnica Petin da je vrijednost jednog “Pametnog autobusnog stajališta”, sa svim tehničkim mogućnostima,  63.200  kuna. Ukupna cijena preostalih osam stajališta iznosi više od  pola milijuna kuna, a ta sredstva će putem Natječaja koji će biti raspisan početkom iduće godine, biti osigurana iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša.

- „Time će sredstva iz gradskog proračuna moći biti usmjerena na druge projekte kojih nam ne manjka, budući razmišljamo sasvim drugačije nego je to radila bivša vlast u gradu. I ovaj projekt govori o mojim mladim i ambicioznim suradnicima s kojima niti jednu zamisao  nije nemoguće ostvariti i privući znatna sredstva putem različitih Fondova.  S predstavnicima ŽUC-a obišli smo teren u Donjoj Pištani koji udovoljava namjeni i s izgradnjom stajališta počet ćemo već idućeg tjedna“ -zaključila je na kraju sastanka  gradonačelnica Ana - Marija Petin. (G.J.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

VideoGalerija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 95 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 747

Jučer 439

Ovaj tjedan 747

Ovaj mjesec 11215

Ukupno 1847860