Ciprijanovic012

Nastavljajući program obilaska  poduzetnika i upoznavanja  s problemima s kojima se susreću poduzetnici na području grada Orahovice, danas (06.rujna),  su gradonačelnica Ana-Marija Petin i zamjenik Dalibor Fofonjka, posjetili tvrtku Ciprijanović d.o.o., obiteljsku tvrtku koja je osnovana 1989.godine. Primile su ih  direktorica Karla Ciprijanović, te članice Uprave Marika Ciprijanović-Klanac i Antonija Jurjević.

Gradonačelnica Petin je rekla da razlog posjeta tvrtkama i gospodarstvenicima leži u želji da Grad i aktualna vlast učine sve što je u njihovoj moći kako bi omogućili zadržavanje i povećanje  proizvodnje, obostrano surađivali i zajednički iznalazili rješenja za probleme s kojima se poduzetnici susreću.

 - „Prvi potez smo učinili ulaskom u projekt preprojektiranja Poduzetničke zone II, kako bismo  mogli aplicirati  na  natječaje  Fondova  i  ostvariti  financijska  sredstva za uređenje potrebne infrastrukture“ - , kazala je gradonačelnica Petin i pojasnila da već sada tvrtka može  odrediti mjesto u Poduzetničkoj zoni, ukoliko imaju potrebu za prostorom.

- „U  Proračunu za 2018. godinu, planirat ćemo uvođenje poticajnih mjera  za poduzetnike u zapošljavanju, a također planiramo uvesti olakšice u plaćanju komunalne naknade i drugih obveza koje su u nadležnosti  Grada. Kako smo najavili i obećali, tako i radimo, sve u interesu razvoja poduzetništva“ - zaključila je gradonačelnica Petin.

Predstavnice Uprave Ciprijanović d.o.o.  upoznale su gradonačelnicu Petin i zamjenika Fofonjku s osnovnim podacima tvrtke koja se bavi proizvodnjom namještaja, masivom. Trenutno zapošljava  280 radnika, a tvrtka se nalazi u top 10 najznačajnijih gospodarskih čimbenika u Virovitičko-podravskoj županiji. Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva ih je 2011. godine proglasilo za „Najboljeg srednjeg poduzetnika u Hrvatskoj“. Osnovna orijentacija tvrtke je izvoz, a zahvaljujući fleksibilnosti u proizvodnji i širokoj paleti proizvoda tržište im je sigurno, što se ne može reći i za sirovinu, jer svi žele upravo hrastovinu. Čelnicima Grada su ukazali na problem sa širenjem pogona u Bjeljevini, problem s odvodnim kanalom koji je prijetnja pri svakim oborinama, kao i velikom problemu iznalaženja kvalificiranih radnika. 

Zamjenik gradonačelnice, Fofonjka, koji i sam dolazi iz realnog sektora, ponudio je suradnju Grada u rješavanju tih problema, smatrajući da se kroz srednju školu ali i razvoj Orahovice kao Sveučilišnog grada i ti problemi u skoroj budućnosti mogu riješiti. (G.J.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

VideoGalerija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 29 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 12

Jučer 1082

Ovaj tjedan 1926

Ovaj mjesec 12394

Ukupno 1849039