DanZupanije005

U Kazalištu Virovitica, u prigodi obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, održana je svečana sjednica Županijske skupštine kojoj je nazočio i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Prisutne je na samom početku u ime domaćina pozdravio predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić koji je govorio o ulozi i značenju županija koje u modernoj hrvatskoj povijesti stasaju gotovo isto kada i hrvatska država.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović predstavio  je sadašnje županijske projekte i one koji će se realizirati u budućnosti, a koji će doprinijeti razvoju gospodarstva, potaknuti zapošljavanje te zaustaviti iseljavanje mladih iz županije.

Dan županije stanovnicima Virovitičko-podravske županije čestitao je i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Josip Đakić, kao i ministar poljoprivrede TomislavTolušić.  

Na kraju sjednice, nazočnima se obratio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.
-Proteklih godina Virovitičko-podravska županija kroz razvojnu agenciju i konkretne projekte na kojima radi, dodaje vrijednost razvoju ove županije, gradova i općina na vašem području. To se vidi i osjeti i zbog toga ste prepoznatljivi– naglasio je premijer Plenković.

Svečanosti u povodu Dana županije nazočila je, među brojnim gostima,  gradonačelnica Ana-Marija Petin sa suradnicima, a kratko se susrela s Premijerom  Plenkovićem. Upoznala ga je s prioritetnim projektima koji su već u realizaciji, a koji će, po završetku bitno utjecati na podizanje kvalitete života svih stanovnika na području grada i prigradskih naselja. (G.J.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

VideoGalerija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 97 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 746

Jučer 439

Ovaj tjedan 746

Ovaj mjesec 11214

Ukupno 1847859