2017 10 02 PrvoPredavanje013

U novo uređenim prostorima Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, Osijek, 2. listopada, počela je  prva akademska godina  za 30 studenata  preddiplomskog Studija fizioterapije u Orahovici. Studente je pozdravio prof.dr.sc. Aleksandar Včev, dekan Fakulteta, upoznao ih s novim prostorom i najavio njegovo daljnje uređenje. Poželio je studentima uspješno obrazovanje i daljnje usavršavanje, budući je od ove akademske godine u Orahovici pokrenut i diplomski studij fizioterapije. Prvo predavanje studentima je održala asistentica  na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, Anđela Grgić dr.med.

Studentima je dobrodošlicu poželio zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka, ne skrivajući zadovoljstvo, činjenicom da se mladost vraća u naš grad i dodao:

- „Vidite da smo dosta uložili da vam stvorimo uvjete  dostojne vas  studenata i trudit ćemo se i dalje osigurati vam i druge sadržaje. Mladost jako brzo prođe, zato uživajte, družite se, učite i ostanite u Hrvatskoj, a vjerujem da ćete Orahovicu ponijeti u lijepom sjećanju.“

U ime Grada i svoje osobno, studente je pozdravila gradonačelnica Ana-Marija Petin, koja je, studentima najavila planove gradske vlasti, da već slijedeće godine obnovom prostora bivšeg disca, osigura menzu za sve studente, a do tada će mogućnost prehrane moći koristiti u jednom restoranu u gradu. Također će zbog iskazanih potreba studenata, a nakon što putem referade dostave svoj raspored dolazaka vlakom na željezničku stanicu Zdenci, dogovoriti nekoliko autobusnih linija za prijevoz studenata do središta Orahovice.

- „Učinit ćemo sve da imate jednake uvjete studiranja kao i studenti u velikim gradovima. Ponosni smo što ste ovdje i ovaj Fakultet  otvara nove mogućnosti i vama i nama, stoga, još jednom zahvaljujem dr. Včevu što nam je Orahovici omogućio da postane sveučilišni grad“. - rekla je gradonačelnica Petin. Na kraju, uz čestitke za početak studentskog obrazovanja, izrazila je želju da bar nekolicina studenata svoju budućnost pronađe upravo u Orahovici. (G.J.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Ponuda jela restorana "Jezero"

Restoran Jezero Tjedni meni

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

VideoGalerija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 97 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 757

Jučer 1086

Ovaj tjedan 1843

Ovaj mjesec 18964

Ukupno 1827608