2017 10 02 PrvoPredavanje013

U novo uređenim prostorima Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, Osijek, 2. listopada, počela je  prva akademska godina  za 30 studenata  preddiplomskog Studija fizioterapije u Orahovici. Studente je pozdravio prof.dr.sc. Aleksandar Včev, dekan Fakulteta, upoznao ih s novim prostorom i najavio njegovo daljnje uređenje. Poželio je studentima uspješno obrazovanje i daljnje usavršavanje, budući je od ove akademske godine u Orahovici pokrenut i diplomski studij fizioterapije. Prvo predavanje studentima je održala asistentica  na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, Anđela Grgić dr.med.

Studentima je dobrodošlicu poželio zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka, ne skrivajući zadovoljstvo, činjenicom da se mladost vraća u naš grad i dodao:

- „Vidite da smo dosta uložili da vam stvorimo uvjete  dostojne vas  studenata i trudit ćemo se i dalje osigurati vam i druge sadržaje. Mladost jako brzo prođe, zato uživajte, družite se, učite i ostanite u Hrvatskoj, a vjerujem da ćete Orahovicu ponijeti u lijepom sjećanju.“

U ime Grada i svoje osobno, studente je pozdravila gradonačelnica Ana-Marija Petin, koja je, studentima najavila planove gradske vlasti, da već slijedeće godine obnovom prostora bivšeg disca, osigura menzu za sve studente, a do tada će mogućnost prehrane moći koristiti u jednom restoranu u gradu. Također će zbog iskazanih potreba studenata, a nakon što putem referade dostave svoj raspored dolazaka vlakom na željezničku stanicu Zdenci, dogovoriti nekoliko autobusnih linija za prijevoz studenata do središta Orahovice.

- „Učinit ćemo sve da imate jednake uvjete studiranja kao i studenti u velikim gradovima. Ponosni smo što ste ovdje i ovaj Fakultet  otvara nove mogućnosti i vama i nama, stoga, još jednom zahvaljujem dr. Včevu što nam je Orahovici omogućio da postane sveučilišni grad“. - rekla je gradonačelnica Petin. Na kraju, uz čestitke za početak studentskog obrazovanja, izrazila je želju da bar nekolicina studenata svoju budućnost pronađe upravo u Orahovici. (G.J.)

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 125 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 766

Jučer 562

Ovaj tjedan 766

Ovaj mjesec 14493

Ukupno 1601282