2017 10 07 Villany005

Po završetku berbe grožđa vinogradarima i vinarima, ne preostaje ništa drugo nego slaviti zbog uspješno obavljenog posla. U dolini ispod Viljanskog brda u najposjećenijoj vinogradarskoj regiji Mađarske, Šikloš-Vilanj, proteklog vikenda završetak berbe tradicionalno se obilježava Festivalom crnog vina, u vinskom selu Villany.

Po pozivu Gradske samouprave grada Villanya, 7. listopada u povorci berbe u Villanyu,  sudjelovali su čelnici Grada Orahovice, gradonačelnica Ana-Marija Petin, zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka i pročelnica JUO Marija Šafer. Također su sudjelovali na svečanom prijemu kod gradonačelnika Villanya Gyule Takatsa.

Festival crnog vina, najveća je gastronomska manifestacija u regiji, a mali gradić Villany sa 2500 stanovnika, u te dane primi više od 15.000 posjetitelja. Naselje je nastalo od vinskih podruma koji se nižu jedan do drugog, a nekolicina podruma starija je i više od dvije stotine godina.

Sudjelovanjem  u toj velikoj vinskoj manifestaciji, čelnici grada imali su prigodu  susresti  se s konzulom savjetnikom Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Pečuhu, Nevenom Marčićem, s kojim su razgovarali o budućoj suradnji. (G.J.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Regionalni izbor vinske kraljice 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 84 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 38

Jučer 555

Ovaj tjedan 3107

Ovaj mjesec 13350

Ukupno 1887397