2017 10 09 DaniKruha034

Ovogodišnja svečanost obilježavanja "Dana kruha - dana zahvalnosti za plodove zemlje", učenika i nastavnika orahovačke srednje škole Stjepan Ivšić, održana je na središnjem gradskom trgu. Tristotinjak učenika iz trinaest razreda srednje škole, zajedno sa svojim razrednicima, na štandovima je izložilo sve što su pripremili, zajedno sa svojim bakama i majkama. Bilo je različitih peciva, pogača, raznih vrsta kruha i drugih slanih proizvoda, a nije nedostajalo ni slatkih kolačića s domaćim džemom. Učenice u slavonskoj narodnoj nošnji, lijepo uređena pozornica i zvuci tamburice, upotpunili su  ugođaj svečanosti.

Učenicima srednje škole u obilježavanju Dana kruha, pridružila se ove godine Udruga „Jaglac“, čiji je štand mamio sugrađane na kušanje ponuđenih krušnih proizvoda, a tradicionalnu manifestaciju posjetila  je i gradonačelnica Ana-Marija Petin sa svojim suradnicima, i tom prigodom je izjavila: - „Kruh je simbol života i trebamo ga poštovati, jer, preko kruha poštujemo i našu zemlju koju smo svi dužni čuvati. Izložba je  prekrasna, pokazuje  djelo ljudskih ruku, djelo učenika i nastavnika  koji su danas ovdje kao i  roditelja djece  koji brinu o tome, da obitelj uvijek ima ono što treba.“ -

Nakon blagovanja na trgu, učenici, nastavnici, čelnici grada Orahovice i građani, prisustvovali su svetoj Misi u župnoj crkvi Našašća sv. Križa u Orahovici, a prineseni kruh i peciva blagoslovio je vlč. Željko Strnak,  župnik župe Našašća sv. Križa. (G.J.)

 

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

VideoGalerija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 101 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 745

Jučer 439

Ovaj tjedan 745

Ovaj mjesec 11213

Ukupno 1847858