2017 10 20 MjesecHrvatskeKnjige

Gradska knjižnica  u Orahovici, nakon nekoliko godina stanke, ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige, obilježava  bogatim programom.  Manifestacija je to  koja ima za cilj promociju hrvatske knjige  i čitanja kao društvene vrijednosti.

Mjesec hrvatske knjige obilježava se u vremenu  od 15.listopada do 15.studenog. Ove  je godine posvećena enciklopedistici, a središnja tema je  „Sve na jednom mjestu“. 

Ravnateljica Gradske knjižnice Jelena Mihelčić  dipl. knjižničarka i prof. pedagogije pripremila je različite sadržaje za djecu i odrasle, a sadržaji koji traju cijelo vrijeme obilježavanja  manifestacije, su učlanjenje bez plaćanja članarine i vraćanje knjiga bez plaćanja zakasnine.

Mjesec  hrvatske knjige bit će obilježen s dva književna susreta:

23.listopad  u 17:50 sati  – u Osnovnoj školi  Ivane Brlić Mažuranić,  gostuje glumica Kazališta Virovitica Vlasta Golub. Predstavit će  knjigu o vršnjačkom nasilju  „O ljubavi, spletkama i svemu pomalo“.  Književni susret  je organiziran  za učenike sedmih i osmih razreda, a mogu ga posjetiti  i drugi zainteresirani učenici. Mjesto održavanja je društvena dvorana škole, a vrijeme trajanja programa  je 45 minuta.

3.studeni  u 18:30 sati – U višenamjenskoj dvorani ( bivše kino Papuk), gostuju  četiri  književnika koja  djeluju pri Udruzi Aldo: Marija Mišić i David Lovrić (pjesnici) te Merima Delić i Sanja Pažin (proza)  

- u književnom susretu sudjelovat će i učenici Srednje škole iz Orahovice, kao čitači i interpretatori  ulomaka i pjesama

- do 15.studenog bit će održane četiri Dječje kreativne radionice,  a Gradska knjižnica će obavijestiti  o    vremenu održavanja  

- do 15. studenog-  „Blind book date“ ili „Spoj na slijepo s knjigom“ – zanimljiv sadržaj koji  vam nudi  odabir   knjige  skrivenih  korica s  napisanim  kratkim  uputama  o tome kakva je knjiga. Odaberete, zadužite i  nosite kući za čitanje.

- do 15.studenog- Natječaj za osnovnoškolce - „Da mi je biti…lik iz knjige“ - omiljeni lik iz knjige i zašto? (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Adventski radio na trgu

Adventski radio Manja

Winamp  Windows Media Player icon  itunes  Real Player icon  Quicktime

shoutcast

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska čarolija u Orahovici

PlakatAdvent2018

ProgramAdvent2018 001

ProgramAdvent2018 002

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 120 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 149

Jučer 417

Ovaj tjedan 2102

Ovaj mjesec 6147

Ukupno 1926806