U Velikoj gradskoj vijećnici , 24.listopada 2017.godine, održana je konstituirajuća sjednica Gradskog Vijeća Grada Orahovice. Prema uobičajenom protokolu sjednicu je otvorila predstojnica Ureda Državne uprave Virovitičko-podravske županije, Katarina Boljevčan. Pozdravila je nazočnih 14 vijećnika, gradonačelnicu Ana-Mariju Petin i njezine suradnike, zamjenika župana Virovitičko-podravske županije Darka Žužaka te Povjerenika Vlade za grad Orahovicu, Krešimira Kostelca.

Nakon ponovljenih lokalnih izbora za Gradsko vijeće, koji su održani 1.listopada ove godine, u sastav Gradskog vijeća grada Orahovice, ušlo je 15 vijećnika. Njih 8 s koalicijske liste HSS-SDP-DSŽ nositeljice Ana-Marije Petin, 5 s koalicijske liste HDZ-HSLS nositelja Saše Ristera, a po jedan s  nezavisne liste Ivančice Grgić te Stranke umirovljenika nositelja Jure Fofonjke.

Predsjednica izabrane Mandatne komisije Lana Jurkin, podnijela je izvješće o provedenim izborima te upoznala vijećnike o imenima zamjenika članova, uslijed mirovanja mandata. Zbog nespojivosti dužnosti Ana-Marije Petin koja obnaša funkciju gradonačelnice, te Marije Šafer na dužnosti pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Grada Orahovice, mandati miruju, a s koalicijske liste određeni su zamjenici Igor Hozić i Dalibor Kovač.

Sjednicu je nastavio voditi prvi izabrani član gradskog vijeća s kandidatske liste s najviše glasova, Radoje Medenica, koji je zajedno s ostalim vijećnicima položio prisegu. Potom su na prijedlog koalicije stranaka HSS-SDP-DSŽ, vijećnici s 9 glasova za, 4 protiv i 1 suzdržanim glasom, za predsjednika novog saziva Gradskog vijeća Orahovice izabrali Radoju Medenicu. Novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Radoje Medenica, zahvalio je svim građanima i vijećnicima na ukazanom povjerenju, naglasivši da će pod njegovim predsjedanjem, sjednice Gradskog vijeća biti festival demokracije. Ujedno je najavio da će prva radna sjednica Gradskog vijeća biti sazvana već za dva tjedna, jer je pred vijećnicima puno posla i zadataka.

Novoizabrano Gradsko vijeće uz članove Mandatnog povjerenstva izabralo je i članove Odbora za izbor i imenovanje, a radi se o stalnim radnim tijelima Vijeća koja su propisana Statutom Grada Orahovice. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Adventski radio na trgu

Adventski radio Manja

Winamp  Windows Media Player icon  itunes  Real Player icon  Quicktime

shoutcast

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska čarolija u Orahovici

PlakatAdvent2018

ProgramAdvent2018 001

ProgramAdvent2018 002

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 144 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 149

Jučer 417

Ovaj tjedan 2102

Ovaj mjesec 6147

Ukupno 1926806