2017 10 26 Obavijest za poduzetnike000

Rok prijave: 17.01.2018.

Poštovani sugrađani, poduzetnici na području grada Orahovice, obavještavamo Vas da je 10. listopada ove godine, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike raspisalo javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama.

1. PRIHVATLJIVI KORISNICI

Prihvatljivi korisnici sredstava su  mikro, mala, srednja i velika privatna poduzeća registrirana za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije  (sve proizvodne i prerađivačke djelatnosti u skladu s NKD klasifikacijom osim djelatnosti proizvodnje i prerade hrane, pića i duhanskih proizvoda).

2. PRIHVATLJIVE AKTIVNOSTI/TROŠKOVI

Prihvatljiva ulaganja za koja se mogu tražiti sredstva su:

- priprema projektne i tehničke dokumentacije (izrada prijavnih obrazaca, glavni projekt sa svim mapama i proračunima ušteda, dokumentacija za nabavu roba i usluga, provedba energetskog pregleda poduzeća)

- energetska učinkovitost i OIE (učinkoviti elektromotorni pogoni, učinkovito korištenje toplinske energije u pogonima, uvođenje učinkovitog rashladnog sustava u proizvodnom procesu, rekonstrukcija sustava za smanjenje potrošnje energije, revitalizacija električnih instalacija, pametna brojila, postavljanje OIE – kogeneracije, trigeneracije, sunce, vjetar, biogorivo, geotermalna energija,

- energetska obnova zgrada (ovojnica zgrade, novi sustav grijanja, potrošnja vode sustavom OIE, zamjena postojećih sustava učinkovitijim – hlađenje i prozračivanje, zamjena unutarnje rasvjete, sustav automatizacije i upravljanja, sustav daljinskog očitanja potrošnje energenata, proizvodnja električne energije – ugradnja fotonaponskih modula

- upravljanje projektom, promidžba i vidljivost

3. VISINA POTPORE I UDIO SUFINANCIRANJA

Iznos potpore po jednom projektu/prijavitelju je od min min. 350.000,00 HRK do max 20.000.000,00 HRK.  Udio sufinanciranja po projektu ovisi o veličini poduzeća i vrsti aktivnosti navedenih u prethodnoj točci,  od min 45% do max 85% prihvatljivih troškova

4. INFORMATIVNE RADIONICE ZA PRIJAVITELJE

Ministarstvo organizira besplatnu radionicu za sve zainteresirane prijavitelje koja će se održati u Osijeku  6.11.2017. s početkom u 12:00 sati u Županijskoj komori Osijek, Europske avenije 13, a prijavu za sudjelovanje potrebno je poslati  najkasnije do 02.11.2017 do 16:00 sati elektroničkom poštom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

5. TEKST NATJEČAJA I OBRASCI ZA PRIJAVU

Sve informacije, dokumentaciju, upute za prijavitelje i obrasce koje treba koristiti u prijavi projektnog prijedloga, može se preuzeti na web stranici Strukturni fondovi HR na slijedećoj poveznici: http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/1451.

Tekst natječaja i upute za prijavitelje možete preuzeti i izravno ovdje:

2017-10-26-Obavijest za poduzetnike.pdf

2017-10-26-Obavijest za poduzetnike - Upute za prijavitelje.pdf 

 

Orahovica, 25.10.2017.

JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL

GRADA ORAHOVICE

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Adventski radio na trgu

Adventski radio Manja

Winamp  Windows Media Player icon  itunes  Real Player icon  Quicktime

shoutcast

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska čarolija u Orahovici

PlakatAdvent2018

ProgramAdvent2018 001

ProgramAdvent2018 002

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 98 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 147

Jučer 417

Ovaj tjedan 2100

Ovaj mjesec 6145

Ukupno 1926804