2017 10 28 Kestenijada143

U subotnje poslijepodne središnjim gradskim trgom u Orahovici širio se najljepši miris jeseni, miris pečenog kestena. U organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice Orahovica, održana je 10. manifestacija „Dani kestena i vina“. Organizatori su za posjetitelje pripremili više od 200 kg kestena kojeg su pekli članovi HPD Orahovica uz pomoć mladih djelatnika Gradske uprave, osamnaest  Udruga i OPG-a iz Orahovice i cijele Slavonije predstavili su svoje proizvode, a  najposjećeniji štandovi bili su oni gdje se kušalo vino.

Brojni posjetitelji uživali su u pečenim kestenima i  raznovrsnom programu kojeg su izvodili učenici Osnovne glazbene škole Slatina Područni odjel Orahovica i polaznici najstarije grupe dječjeg vrtića „Palčić“ Orahovica. Razgalili su oni srca roditelja i svih posjetitelja svojim glazbenim i plesnim točkama. Udruga Reda vitezova „Ružice grada“, zabavljala je najmlađe radionicom gađanja  lukom i strijelom, a pobjedu u igri pantomime osvojila je Pia Rađenović.  Porciju palente s vinom najbrže je pojela Kristina Kiralj iz Našica, drugo mjesto osvojila je Jasna Kelemen iz Orahovice i treće mjesto Nevenka Gavrić iz Našica.

Orahovačka kestenijada i ove je godine imala svoj najslađi sadržaj, roladu od kestena dugu čak 15 metara, koju su ispekle vrijedne ruke učenika-kuhara SŠ Stjepan Ivšić s mentoricom Danirom Vinković. U roladu su utrošili 240 jaja, po 6 kg brašna i šećera, 35 kg kesten pirea, a brzina kojom je rolada „nestala“ sa stola, najbolja je ocjena koju su građani mogli dati. Prve kriške rolade rezala je i dijelila građanima gradonačelnica Ana-Marija Petin, koja je zahvalila svima na velikoj posjeti, obećavši još manifestacija i druženja. Također je zahvalila svim izvođačima na uspješnom  programu,  te udruzi planinara i orahovačkim vitezovima kao i vrtićancima i srednjoškolcima, vinarima, proizvođačima meda i svim OPG-ima i udrugama koji  su dali doprinos u kestenijadi.  

Na središnjem gradskom trgu posjetitelji su plesali i pjevali uz TS „Čokanj“. (G.J.V.)

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 47 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 12

Jučer 916

Ovaj tjedan 2968

Ovaj mjesec 20038

Ukupno 1703475