2017 10 28 Kestenijada143

U subotnje poslijepodne središnjim gradskim trgom u Orahovici širio se najljepši miris jeseni, miris pečenog kestena. U organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice Orahovica, održana je 10. manifestacija „Dani kestena i vina“. Organizatori su za posjetitelje pripremili više od 200 kg kestena kojeg su pekli članovi HPD Orahovica uz pomoć mladih djelatnika Gradske uprave, osamnaest  Udruga i OPG-a iz Orahovice i cijele Slavonije predstavili su svoje proizvode, a  najposjećeniji štandovi bili su oni gdje se kušalo vino.

Brojni posjetitelji uživali su u pečenim kestenima i  raznovrsnom programu kojeg su izvodili učenici Osnovne glazbene škole Slatina Područni odjel Orahovica i polaznici najstarije grupe dječjeg vrtića „Palčić“ Orahovica. Razgalili su oni srca roditelja i svih posjetitelja svojim glazbenim i plesnim točkama. Udruga Reda vitezova „Ružice grada“, zabavljala je najmlađe radionicom gađanja  lukom i strijelom, a pobjedu u igri pantomime osvojila je Pia Rađenović.  Porciju palente s vinom najbrže je pojela Kristina Kiralj iz Našica, drugo mjesto osvojila je Jasna Kelemen iz Orahovice i treće mjesto Nevenka Gavrić iz Našica.

Orahovačka kestenijada i ove je godine imala svoj najslađi sadržaj, roladu od kestena dugu čak 15 metara, koju su ispekle vrijedne ruke učenika-kuhara SŠ Stjepan Ivšić s mentoricom Danirom Vinković. U roladu su utrošili 240 jaja, po 6 kg brašna i šećera, 35 kg kesten pirea, a brzina kojom je rolada „nestala“ sa stola, najbolja je ocjena koju su građani mogli dati. Prve kriške rolade rezala je i dijelila građanima gradonačelnica Ana-Marija Petin, koja je zahvalila svima na velikoj posjeti, obećavši još manifestacija i druženja. Također je zahvalila svim izvođačima na uspješnom  programu,  te udruzi planinara i orahovačkim vitezovima kao i vrtićancima i srednjoškolcima, vinarima, proizvođačima meda i svim OPG-ima i udrugama koji  su dali doprinos u kestenijadi.  

Na središnjem gradskom trgu posjetitelji su plesali i pjevali uz TS „Čokanj“. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Adventski radio na trgu

Adventski radio Manja

Winamp  Windows Media Player icon  itunes  Real Player icon  Quicktime

shoutcast

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska čarolija u Orahovici

PlakatAdvent2018

ProgramAdvent2018 001

ProgramAdvent2018 002

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 46 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 147

Jučer 417

Ovaj tjedan 2100

Ovaj mjesec 6145

Ukupno 1926804