2017 10 28 Kestenijada143

U subotnje poslijepodne središnjim gradskim trgom u Orahovici širio se najljepši miris jeseni, miris pečenog kestena. U organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice Orahovica, održana je 10. manifestacija „Dani kestena i vina“. Organizatori su za posjetitelje pripremili više od 200 kg kestena kojeg su pekli članovi HPD Orahovica uz pomoć mladih djelatnika Gradske uprave, osamnaest  Udruga i OPG-a iz Orahovice i cijele Slavonije predstavili su svoje proizvode, a  najposjećeniji štandovi bili su oni gdje se kušalo vino.

Brojni posjetitelji uživali su u pečenim kestenima i  raznovrsnom programu kojeg su izvodili učenici Osnovne glazbene škole Slatina Područni odjel Orahovica i polaznici najstarije grupe dječjeg vrtića „Palčić“ Orahovica. Razgalili su oni srca roditelja i svih posjetitelja svojim glazbenim i plesnim točkama. Udruga Reda vitezova „Ružice grada“, zabavljala je najmlađe radionicom gađanja  lukom i strijelom, a pobjedu u igri pantomime osvojila je Pia Rađenović.  Porciju palente s vinom najbrže je pojela Kristina Kiralj iz Našica, drugo mjesto osvojila je Jasna Kelemen iz Orahovice i treće mjesto Nevenka Gavrić iz Našica.

Orahovačka kestenijada i ove je godine imala svoj najslađi sadržaj, roladu od kestena dugu čak 15 metara, koju su ispekle vrijedne ruke učenika-kuhara SŠ Stjepan Ivšić s mentoricom Danirom Vinković. U roladu su utrošili 240 jaja, po 6 kg brašna i šećera, 35 kg kesten pirea, a brzina kojom je rolada „nestala“ sa stola, najbolja je ocjena koju su građani mogli dati. Prve kriške rolade rezala je i dijelila građanima gradonačelnica Ana-Marija Petin, koja je zahvalila svima na velikoj posjeti, obećavši još manifestacija i druženja. Također je zahvalila svim izvođačima na uspješnom  programu,  te udruzi planinara i orahovačkim vitezovima kao i vrtićancima i srednjoškolcima, vinarima, proizvođačima meda i svim OPG-ima i udrugama koji  su dali doprinos u kestenijadi.  

Na središnjem gradskom trgu posjetitelji su plesali i pjevali uz TS „Čokanj“. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 77 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 74

Jučer 160

Ovaj tjedan 898

Ovaj mjesec 2890

Ukupno 2134911