2017 10 28 Kestenijada143

U subotnje poslijepodne središnjim gradskim trgom u Orahovici širio se najljepši miris jeseni, miris pečenog kestena. U organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice Orahovica, održana je 10. manifestacija „Dani kestena i vina“. Organizatori su za posjetitelje pripremili više od 200 kg kestena kojeg su pekli članovi HPD Orahovica uz pomoć mladih djelatnika Gradske uprave, osamnaest  Udruga i OPG-a iz Orahovice i cijele Slavonije predstavili su svoje proizvode, a  najposjećeniji štandovi bili su oni gdje se kušalo vino.

Brojni posjetitelji uživali su u pečenim kestenima i  raznovrsnom programu kojeg su izvodili učenici Osnovne glazbene škole Slatina Područni odjel Orahovica i polaznici najstarije grupe dječjeg vrtića „Palčić“ Orahovica. Razgalili su oni srca roditelja i svih posjetitelja svojim glazbenim i plesnim točkama. Udruga Reda vitezova „Ružice grada“, zabavljala je najmlađe radionicom gađanja  lukom i strijelom, a pobjedu u igri pantomime osvojila je Pia Rađenović.  Porciju palente s vinom najbrže je pojela Kristina Kiralj iz Našica, drugo mjesto osvojila je Jasna Kelemen iz Orahovice i treće mjesto Nevenka Gavrić iz Našica.

Orahovačka kestenijada i ove je godine imala svoj najslađi sadržaj, roladu od kestena dugu čak 15 metara, koju su ispekle vrijedne ruke učenika-kuhara SŠ Stjepan Ivšić s mentoricom Danirom Vinković. U roladu su utrošili 240 jaja, po 6 kg brašna i šećera, 35 kg kesten pirea, a brzina kojom je rolada „nestala“ sa stola, najbolja je ocjena koju su građani mogli dati. Prve kriške rolade rezala je i dijelila građanima gradonačelnica Ana-Marija Petin, koja je zahvalila svima na velikoj posjeti, obećavši još manifestacija i druženja. Također je zahvalila svim izvođačima na uspješnom  programu,  te udruzi planinara i orahovačkim vitezovima kao i vrtićancima i srednjoškolcima, vinarima, proizvođačima meda i svim OPG-ima i udrugama koji  su dali doprinos u kestenijadi.  

Na središnjem gradskom trgu posjetitelji su plesali i pjevali uz TS „Čokanj“. (G.J.V.)

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 160 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 6

Jučer 768

Ovaj tjedan 774

Ovaj mjesec 14501

Ukupno 1601290