2017 10 27 CrveniKrizOsijek001

U Centru za edukaciju Merkur održana je sjednica Savjeta za razvoj Društva crvenog križa Osijek na kojoj su iznesene informacije o realizaciji razvojnih programa između dvije sjednice.

Na dnevnom redu je bilo usvajanje zapisnika s konstituirajuće sjednice, informacije o realizaciji razvojnih programa između dviju sjednica, informacije o pripremama sa suradnju s gradovima i županijama (osnivačima osnovnih škola) na projektnom financiranju Škole u prirodi i obuke neplivača te inicijativa za poboljšanje uvjeta za realizaciju programa u Centru za edukaciju u Orahovici.

Spomenute su aktivnosti koje su odrađene kroz ovaj period: mjerenje tlaka i šećera po Mjesnim odborima i gradskim četvrtima te općinama, podjela humanitarnih paketa, provođenje projekta „Zaželi“, partnerstvo sa županijskom organizacijom Roma iz Pečuha, potpisivanje ugovora s Agencijom za mobilnost i programe EU, organiziranje Službe spašavanja života na vodi, provođenje projekta „Obučimo djecu plivati kako bi spasili njihove živote“.

Od informacija o pripremi za suradnju s gradovima i županijama (osnivačima osnovnih škola) na projektnom financiranju Škole u prirodi i obuke neplivača spomenuto je da je napravljen restriktivni Pravilnik o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih aktivnosti izvan škole u partnerstvu s osnivačima škola, provedene su pripreme i potpisani Sporazumi o suradnji s Međimurskom, Požeško-slavonskom i Virovitičko-podravskom županijom, izvršene pripreme za potpisivanje s Brodsko-posavskom županijom te priprema razgovora s Bjelovarsko-bilogorskom, Primorsko-goranskom i Zagrebačkom županijom.

U inicijativi za poboljšanje uvjeta za realizaciju programa u Centru za edukaciju u Orahovici spomenuto je kako je, obzirom na aktivnosti prostor centra postao malen i uz postojećih 196 jedinica smještajnih kapaciteta nedostaje prostora za predavanja, mala višenamjenska dvorana, dječje igralište itd.

U 2016. upućena je projektna ideja da se u Strateškom planu Grada Orahovice planira izvlaštenje 1,5 ha šume, za kojega su u prosincu iste godine Hrvatske šume izdale suglasnost za proširenje građevinske zone, i isti bi trebalo uvrstiti u izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Orahovice.

Zamjenik gradonačelnice grada Orahovice, Dalibor Fofonjka, rekao je kako je sadašnja gradska vlast održala nekoliko sastanaka s čelnicima Gradskog društva CK Osijek nakon kojih je Grad odlučio podržati taj program, ali pod uvjetom da i djeca iz Orahovice imaju koristi od ovog projekta i jednake uvjete za korištenje centra za edukaciju kao i druga djeca koja dolaze na ekskurzije.

Na sjednici savjeta 27. listopada 2017. nazočili su Stjepan Mesić, Željko Turkalj, Denis Ćosić, Mato Arlović, Aleksandar Včev, Dalibor Fofonjka, Marko Đukić, Vesna Vlašić, Darko Žužak, Romano Kristić, Ivica Škojo, Davor Brunčić, Zvonimir Lauc, Ivan Šoltić i Marlena Brstilo Čičković.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Adventski radio na trgu

Adventski radio Manja

Winamp  Windows Media Player icon  itunes  Real Player icon  Quicktime

shoutcast

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska čarolija u Orahovici

PlakatAdvent2018

ProgramAdvent2018 001

ProgramAdvent2018 002

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 104 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 148

Jučer 417

Ovaj tjedan 2101

Ovaj mjesec 6146

Ukupno 1926805