2017 11 03 KnjizevniSusreti003

Gradska knjižnica Orahovica organizirala je jučer, 3.studenog 2017., književnu večer u suradnji s udrugom Aldo iz Slavonskog Broda, koja okuplja uglavnom mlade autore. Orahovačkim učenicima srednjoškolcima i građanima predstavile su se Merima Delić iz  Srebrenika iz  susjedne Bosne i Hercegovine i Sanja Pažin iz Đakova. Književnu večer otvorila je ravnateljica Gradske knjižnice Orahovica, Jelena Mihelčić.

O udruzi i autoricama  publiku je upoznao Ilija Matić, urednik knjiga, a ulomke su čitali učenici Srednje škole Mihaela Ponjavić i Luka Hat. Najavljeni pjesnici Marija Mišić i David Lovrić, opravdali su nedolazak, ali se svojoj publici  čitanjem kratke priče o djeci, predstavila  orahovčanka, Gordana Radaković, koja je do danas , izdala šest knjiga  kratkih priča, putopis,  te  jednu zbirku pjesama.

Sanja Pažin tek je maturantica a već je  predstavila je svoju prvu knjigu,  Bože, hvala ti, koja je vjerske tematike i čitatelju prenosi poruku da Bog nikada ne odustaje od ljudi, koliko god grješni bili.

Merima Delić prvu   knjigu  naslova Plamen, objavila je u Hrvatskoj  prije šest godina, a u Orahovici je predstavila knjigu  kriminalističko-psihološkog žanra,  Muk i zov, pisanu na izvornom bosanskom dijalektu, s radnjom smještenom u vrijeme poslije Prvog svjetskog rata. O knjizi je rekla da su „stranice nastale u jazu muka i zova i svi koji ju budu čitali, prepoznat će taj jaz“.

 Ugodna  književna večer u višenamjenskoj dvorani „Papuk“, omogućila je poklonicima pisane riječi upoznavanje s mladim i perspektivnim autoricama koje će sigurno imati svoje mjesto na književnoj sceni. (G.J.V.)

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Ponuda jela restorana "Jezero"

Restoran Jezero   Tjedni meni – kopija (2)

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

VideoGalerija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 115 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 138

Jučer 481

Ovaj tjedan 138

Ovaj mjesec 17259

Ukupno 1825903