2017 11 13 Zadruga007

U ponedjeljak 13. studenog 2017. godine održana je skupština učeničke zadruge „Vučica“ srednje škole Stjepan Ivšić iz Orahovice na kojoj je bio nazočan i zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka.

Zadruga se sastoji od pet sekcija, Voćarsko-vinogradarsko-vinarska i cvjećarska sekcija čije je područje rada poljoprivreda, ukrasni i uporabni predmeti, Ugostiteljska s područjem rada u narodnoj baštini, strojarska - ukrasni u uporabni predmeti te komercijalna - usluge, ukrasni i uporabni predmeti. Voditelj učeničke zadruge je profesor Mirko Kufner.

Skupštinu je pozdravnom riječi otvorio ravnatelj srednje škole Zorislav Milković, a nakon usvojenog dnevnog reda voditelj Kufner pročitao je izvješće o radu iz kojeg je izdvojio sudjelovanje na javnim manifestacijama (izložbama, sajmovima, itd…) kao što su 25.03.2017. Međužupanijski skup mladih zadrugara, voditelja i suradnika učeničkih zadruga Podružnice HUUZ-a Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije u Velikom Trojstvu, 05.05.2017. u Pitomači - Smotra učeničkih zadruga Virovitičko-podravske županije (izborili plasman na Državnu smotru UZ u Zadru), 3.6.2017. u Orahovici - Gradska manifestacija „3. Sajam vina i kulena“ i otvorenje turističke sezone, 17.9.2017. u Donjem Miholjcu -11. miholjački sajam poduzetništva, obrtništva, poljoprivrede i turizma, 3.-6.10.2017. u Državna smotra učeničkih zadruga u Zadru, 21.10.2017. 5. manifestacija „Jesen u gradu“ u organizaciji tvrtke Flora Vtc d.o.o., Ekološkog Društva Virovitica i Turističke zajednice grada Virovitice, 28.10.2017. „Dani kestena i vina.“ – tradicionalna jesenska manifestacija grada Orahovice itd.

- „Važno je napomenuti suradnju s lokalnom zajednicom, s prosvjetnim vlastima, znanstvenim i stručnim ustanovama, udrugama, međunarodna suradnja i mnoge druge“ – rekao je Kufner.

Nakon izvješća o radu, profesor Davor Jeger pročitao je financijsko izvješće te nakon njega profesor Kufner plan rada za slijedeću godinu.

Nazočne je pozdravio zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka i pohvalio rad učenika i profesora koji su uključeni u rad zadruge te rekao kako je u današnje vrijeme teško u Slavoniji pa i u Hrvatskoj uspjeti prezentirati i prodati svoj proizvod iako je vrhunske kvalitete i dizajna kao što su ovi proizvodi koje radi zadruga:

- „ali bitan je i trud, vaš trud i umijeće da napravite ovako krasne stvari i pouka u svemu tome je da učite, da radite, budite vrijedni i da ne date nikome da vas podcjenjuje i podcjenjuje vaš rad. Ako kvalitetno budete odrađivali svoj posao imati ćete i kvalitetne proizvode te samim tim biti konkurentni na tržištu. I ja sam tu da pomognem i savjetujem vas jer sam i sam član strojarske sekcije, a tako i svi u Gradskoj upravi uvijek će vam biti podrška.“ – rekao je Fofonjka. (T.P.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 74 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 266

Jučer 516

Ovaj tjedan 266

Ovaj mjesec 10039

Ukupno 1901480