2017 11 15 ZeljkoMajor002

15. studenog 2017. udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica, organizirala je 6. po redu hodnju od Čačinaca do Vukovara pod nazivom „Stopama Željka Majora“. Riječ je o hodnji u duljini od 140 kilometara u čast poginulom hrvatskom branitelju, vukovarskom heroju Željku Majoru, ali i svim žrtvama ratnog Vukovara koju je je prije 6 godina pokrenula Udruga navijača Čačinački Alkosi.

Na mjesnom groblju u Čačincima su na njegovom vječnom počivalištu Željku počast odali njegova obitelj, sudionici hodnje, suborci i prijatelji, izaslanik Ministarstva branitelja, pomoćnik ministra Nenad Križić, izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova, izaslanstvo županije, gradonačelnica grada Orahovice Ana-Marija Petin i njen zamjenik Dalibor Fofonjka te domaćin načelnik Općine  Čačunci Mirko Mališ. Počast svim poginulim hrvatskim braniteljima odana je ispred njihovom spomen obilježja u središtu Čačinaca, nakon čega je održana komemoracija u Mjesnom domu gdje su podijeljene zahvalnice prvim sudionicima hodnje.

Hodnja je krenula drugi dan i prvo mjesto gdje su sudionici dočekani je spomen obilježje poginulim Hrvatskim braniteljima u centru Orahovice gdje ih je dočekala gradonačelnica Ana-Marija Petin sa suradnicima i djeca iz osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić te su izaslanstva Grada, braniteljskih udruga i sudionici hodnje položili vijence i zapalili svijeće.

- „Okupili smo se ovdje danas kako bi odali počast Željku, ali i svim ostalim poginulim Hrvatskim braniteljima koji su nesebično u tim danima uzeli oružje u ruke i otišli braniti svoj dom i Domovinu. Hrvatska se branila svuda, od Vukovara, Škabrnje, Dubrovnika i ostalih najviše stradalih mjesta pa i do same Orahovice gdje su naši branitelji bez razmišljanja, znajući da im svaki dan može biti posljednji, odlazili na prve crte i stali na branik Lijepe naše kako bi svi mi danas bili slobodni u svojoj državi i na nama je da se taj čin nikada ne zaboravi.

Upravo ovakvo sjećanje i ovakva obilježavanja su ono najmanje što možemo učiniti da se naša bliža povijest i njihova žrtva nikada ne zaboravi. Zato se zahvaljujem u ime Gradske uprave na ovim aktivnostima i napominjem da će Grad uvijek podržavati sve braniteljske udruge kako bi se sačuvao dignitet Domovinskog rata. Želim svim sudionicima sretan put i da se sretno vratite svojim kućama.“  - rekla je gradonačelnica Ana-Marija Petin

Predsjednik udruge organizatora Miroslav Tot rekao je:

- „Cilj ove hodnje je prije svega odati dužno poštovanje našem Željku Majoru koji je ratne 1991. kao ranjenik izveden iz Vukovarske bolnice i mučki ubijen na Ovčari. Hvala svima koji su odazvali i odlučili se s nama krenuti na ovaj put. Hodnja je dio našeg projekta „Korak po korak do ostvarenog cilja“ kojim čuvamo sjećanje na žrtve i uspomenu na Domovinski rat koji se nikada ne smije zaboraviti.“ – rekao je Tot. 

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 26 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 264

Jučer 516

Ovaj tjedan 264

Ovaj mjesec 10037

Ukupno 1901478