2017 11 20 VPZ006

U ponedjeljak 20. studenog 2017. godine u prostorijama Gradske uprave grada Orahovice, gradonačelnica Ana-Marija Petin, njen zamjenik Dalibor Fofonjka, pročelnica jedinstvenog upravnog odjela Marija Šafer i zamjenica pročelnice Irela Strabić ugostili su župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića i njegove zamjenike, Marija Klementa i Darka Žužaka, te ravnateljicu razvojne agencije VIDRA Emine Kovač.

Gradonačelnica je župana upoznala sa projektima koji su u tijeku i s onima koji su tek u planu pa se tako govorilo projektu Poduzetničke zone u Orahovici, koji je rađen u suradnji s agencijom VIDRA, zatim projekt adaptacije i dogradnji zgrade gdje se nalazi Fakultet u Orahovici, projekt obnove kata zgrade bivšeg kina i Radio Orahovice gdje bi se dio potkrovlja uredio za prostorije udruga gdje bi se dobila i jedna velika konferencijska dvorana.

Gradonačelnica je spomenula izgradnju ceste koja vodi do Crkve sv. Lovre između Crkvara i Stare Jošave, projekt postavljanja stajališta (punionica) za električne bicikle u Orahovici i na jezeru, projekt „Pametnih autobusnih stajališta“, zgradi gdje bi se u budućnosti smjestila Glazbena škola, energetskoj obnovi zgrade Gradske uprave, nastavku ulaganja u Orahovačko jezero, sufinanciranje srednjoškolskog prijevoza i udžbenika učenicima osnovnih škola.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, istaknuo je izgradnju Poduzetničkog inkubatora u Orahovici, koji će uz onaj u Virovitici, te buduće, u Pitomači i Slatini tvoriti mrežu Poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije.

- „Poduzetnički inkubator u Virovitici otvorio je vrata mnogim mladim gospodarstvenicima, poduzetnicima i njihovim idejama. Bio im je vjetar u leđa. Otvorila su se nova radna mjesta, a tako će biti i ovdje u Orahovici. Na području Grada Orahovice je puno projekata koji se provode. One projekte koje možemo zajedno realizirati, zajedno ćemo realizirati na dobrobit svih stanovnika Orahovice i ovog kraja“ - naglasio je između ostalog župan Igor Andrović.

Na sastanku je bilo govora i o gradnji buduće Srednje škole u Orahovici, kao i o zdravstvu. Uskoro će u Orahovicu, u Dom zdravlja VPŽ, doći ultrazvučni aparat koji će umnogome poboljšati kvalitetu zdravstvene usluge za žitelje ovog kraja, a očekuje se i dolazak liječnika, urolog i interniste.

- „Drago mi je da je župan Andrović došao danas u radni posjet Gradu Orahovici te sam ga sa svojim suradnicima upoznala sa svim projektima koje nova gradska vlast planira napraviti u slijedećoj godini i kroz period od slijedeće 4 godine. Prvenstveno smo razgovarali o stanju u gospodarstvu i mjerama kojima želimo pomoći gospodarstvenicima i onima koji to žele postati i o razvoju poduzetničke zone.

Grad je kandidirao poduzetničku zonu za izgradnju kompletne infrastrukture na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja za čije rješavanje uskoro očekujemo pozitivan odgovor i već u proljeće počeli bi prvi radovi.

U istoj toj poduzetničkoj zoni Virovitičko-podravska županija izgraditi će „Poduzetnički inkubator“ gdje bi radovi također trebali početi početkom iduće godine što bi uvelike pomoglo našim gospodarstvenicima od sufinanciranja prostora do raznih konferencija i predavanja i sveg onog što Poduzetnički inkubatori nude svojim korisnicima.“ – rekla je gradonačelnica.

Spomenula je gradonačelnica i projekt adaptacije Kurije Mihalović za što je još potrebna dozvola Ministarstva za upravljanje državnom imovinom, a tako i projekt izgradnje pješačke i biciklističke staze do Donje Pištane kroz mjere za ruralni razvoj za projekte nerazvrstanih cesta gdje bi staze spajale dva mjesta kroz određeni dio šume.

Tema razgovora bila je i zdravstvena zaštita građana Orahovice, problem sa hitnom službom i sufinanciranja dolaska liječnika od strane županije i sufinanciranje dolaska specijalista od strane Grada gdje kroz nekoliko dana dolazi ultrazvučni aparat na kojem bi radili internist i urolog.

Reakcije župana i njegovog tima bile su pozitivne i bilo im je drago što nova Gradska vlast ima viziju razvoja grada Orahovice, plan otvaranja novih radnih mjesta što bi rezultiralo ostankom mladih u Orahovici, a to i je cilj, da se mladi školuju za zanimanja za koja postoje radna mjesta u Orahovici te bi se na taj način smanjio odlazak iz grada. 

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Fišijada 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 62 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 346

Jučer 453

Ovaj tjedan 346

Ovaj mjesec 13583

Ukupno 1905024