2017 11 22 PravilaPrelaskaCeste002

U srijedu, 22. studenog 2017.  u osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić održana je završna prezentacija projekta „I ti kao i ja“ koji je rađen u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova RH, a koji je dijelom sufinanciran sredstvima grada Orahovice. Koordinatorica projekta je nastavnica Svjetlana Urbanek, a djeca osnovne škole za potrebe projekcije snimila su film o dobrim i lošim načinima ponašanja u prometu, tj. prilikom prelaska ceste na pješačkim prelazima sa ili bez semafora.

Nakon prezentacije službenica Policijske uprave Virovitičko-podravske županije Anita Relić održala je kratko predavanje te postavljala djeci pitanja o načinima ponašanja u prometu za kaje su djeca s točnim odgovorima bila nagrađena malim poklonima.

- „Projekt o prometnoj preventivi „I ti kao i ja“ financiran je iz nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa sa 70% učešća i 30% od strane Grada Orahovice, a tema je edukacija učenika o pravilnom ponašanju na pješačkim prijelazima. Projekt je vrijedan 18.000,00 kn i iz tih sredstava škola je nabavila dio informatičke opreme kao i multimedijalnu opremu za snimanje ovog video zapisa koji je dio ove završne prezentacije.

I u budućnosti planiramo aplicirati na ovakve i slične projekte jer prometna preventiva je važna u našem odgoju i obrazovanju kako bi zaštitili djecu koja su najosjetljivija skupina u prometu te već pripremamo projekt prema nacionalnom programu gdje ćemo obraditi ponašanje učenika u školskim autobusima.“ – rekla je koordinatorica Svjetlana Urbanek

Djeci se obratio i Tomislav Petrušić, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća grada Orahovice koji je prenio pozdrave gradonačelnice Ane-Marije Petin:

- „Po ovoj prezentaciji vidim da ste već stekli neka iskustva u ponašanju u prometu, a iskustva nikada dovoljno. Budite oprezni u prometu i pridržavajte se pravila koja ste danas naučili i vidjeli, čak i kada je zeleno svjetlo dobro gledajte jer nikada ne znate tko kako vozi i koliko je dobar vozač.“ – rekao je Petrušić.

Pedagoginja osnovne škole Marija Lenart rekla je kako je sretna što se ovakvi projekti provode u našoj školi jer su to životna učenja koja utječu na motivaciju, stavove i na kraju i na ponašanje djece u prometu:

- „Za ovakvo učenje mi pedagozi kažemo da je aktivno učenje gdje vi djeco u konkretnim situacijama prepoznate opasnosti i naučite u tom trenutku donijeti ispravnu odluku. Ovakvim projektima učimo djecu da jednog dana kada odrastu postanu savjesni sudionici u prometu gdje vam mi odrasli moramo služiti kao primjer.“ – rekla je gđa. Lenart (T.P.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Fišijada 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 72 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 352

Jučer 453

Ovaj tjedan 352

Ovaj mjesec 13589

Ukupno 1905030