2017 11 23 Veliki Mali001

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo projekt dječjem vrtiću “Paličić” Orahovica koji je jedan od 32. predškolske ustanove kojima je prošao projekt prijavljen na natječaj za program “Ruksak (pun) kulture-umjetnost i kultura u vrtiću i školi za 2017. godinu”. Na natječaj su se prijavilo 93 predškolske ustanove, 224 osnovne i 39 srednjih škola, te četiri centra za odgoj i obrazovanje.

“Ruksak (pun) kulture” je program koji omogućava usvajanje i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima koji žive u sredinama s ograničenom dostupnosti kulturnim i umjetničkim sadržajima.

Program zajednički provode Ministarstvo kulture i i Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao dopunski program potpore kurikuluma u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

U orahovačkom Dječjem vrtiću “Palčić” u sklopu odobrenog programa „Ruksak (pun) kulture“ gostovalo je kazalište „Mala scena“ iz Zagreba s predstavom “Priča o velikom i malom”.

U ovoj predstavi baka Sova voli zagonetke i smislila je jednu - ključ od tavana skriva veliko blago. Uz pomoć bakinih uputa, pripovjedačica priče kreće u potragu za obećanim blagom. Na tavanu se nalaze kutije raznih veličina – velike, male, sićušne, srednje, ogromne... kako prepoznati u kojoj se nalazi blago?

Pripovjedačica otvara jednu po jednu kutiju i u njima nalazi razne zanimljive predmete, ali i susreće usamljenu bubamaru kojoj nedostaje njen prijatelj slon. Mala bubamara i veliki slon, kakvo je to neobično prijateljstvo?

Ovdje se susrećemo se s pojmom veličine – kako možemo odrediti što je veliko, a što malo?  Pripovjedačica uspoređuje i predmete koje pronalazi postavlja u su-odnose, a posjeduje i neka magična pomagala – metar i povećalo. Svaka kutija otkriva novu priču o veličinama, oblicima i brojevima.

Ovo je priča o veličinama, ali i o tome kako pronaći prijateljstvo tamo gdje ga najmanje očekujemo.

Koncept veliko – malo važan je za snalaženje u prostoru, razumijevanje svijeta koji nas okružuje, ali i kako bi djeca bila uspješna u komunikaciji s drugima. Cilj ove produkcije je kod djece razviti znatiželju za odnose u prostoru, odnose među predmetima i usaditi im osnovne pred matematičke vještine. Razumijevanje razlike veliko – malo osnovni je koncept u matematici te prvi korak prema razumijevanju drugih pojmova kao što su: veći od, manji od i jednaki. Predstava je prilagođena uzrastu djece predškolske dobi. (T.P.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 120 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 267

Jučer 516

Ovaj tjedan 267

Ovaj mjesec 10040

Ukupno 1901481