2017 11 25 CasnickiZbor001

U subotu 25. studenog 2017. godine u hotelu Dukat održana je redovna izvještajna skupština Časničkog zbora grada Orahovice koju je predvodilo radno predsjedništvo u sastavu Stjepan Dujmić kao predsjednik te Ivica Sudarić i Miroslav Barić kao članovi, a skupštini se odazvalo 23 člana zbora.

Nazočni gosti na skupštini bili su Miroslav Milovuković predsjednik udruge branitelja liječenih od PTSP-a, Ivica Bušljeta član predsjedništva Udruge branitelja Duge Međe, Zamjenik gradonačelnice grada Orahovice Dalibor Fofonjka, dožupan Virovitičko-podravski Darko Žužak i pomoćnik ministra branitelja Nenad Križić.

Predsjednik Dujmić pročitao je izvješće o radu i financijsko izvješće te plan rada i financijski plan za narednu godinu.

- „Prošlih godina rad udruge je bio u stagnaciji i udruga se skoro ugasila pa eto sad smo se ponovno okupili nakon više godina i trudit ćemo se da udruga što bolje funkcionira. Nas desetak je napravilo inicijativu da pokušamo ponovno aktivirati Časnički zbor te smo u Državnom uredu dobili papire i sada krećemo s popisivanjem članstva“ – rekao je Dujmić.

Nakon završene skupštine nazočnima se obratio i Miroslav Milovuković te čestitao na ponovnom okupljanju te ponudio pomoć iz svoje udruge koliko god budu mogli.

Zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka pozdravio je sve u ime Gradske uprave i gradonačelnice:

- „Vrata grada su vam uvijek otvorena i kad god trebate neku pomoć ili savjet slobodno nam se obratite. Pišite projekte organizirajte događaje i u svemu ćete imati podršku. Drago mi je da su se okupili časnici iz Domovinskog rata ovdje u našem gradu i da održavate uspomenu na našu bližu povijest.“ – rekao je Fofonjka

Dožupan Darko Žužak pozdravio je nazočne ispred Virovitičko-podravske županije, ali i kao član udruge:

- „Drago mi je da smo se okupili u relativno solidnom broju. Koliko ja znam imamo negdje oko stotinjak časnika s našeg područja, ali nisu više svi tu i ovo je jedan dobar dio koji se eto tu danas okupio.

Županija pomaže sve braniteljske udruge pa će svakako i ovu i nadam se da ćemo se ovako okupiti i slijedeće godine“. – rekao je Žužak.

Član predsjedništva Udruge branitelja Duga Međa Ivica Bušljeta također se pridružio čestitkama i spomenuo kako je prošlo već više od 20 godina od kada se osnivao Časnički zbor gdje je bio i on jedan od osnivača. Trebali bi svi animirati svoje prijatelje da se priključe rekao je Bušljeta.

Pomoćnik ministra Nenad Križić prenio je pozdrave ministra Tome Medveda te se zahvalio organizatoru i inicijatoru ovog okupljanja na pozivu.

- „Lijepo je vidjeti da su udruge vrlo aktivne i na ovim našim prostorima i uvijek mi se lijepo vratiti ovamo. Lijepo je vidjeti vas na okupu, vas koji ste nas vodili u stvaranje domovine i pobjedu u nametnutom ratu.

Moram napomenuti da ćemo u četvrtak u saboru imati izglasan novi zakon o pravima Hrvatskih branitelja i članova njihove obitelji gdje će se prije svega otvoriti niz stvari koje i jesu nama u obvezi, a to je pomoći onim braniteljima koji su stvarno u teškom stanju i koji nemaju nikakve prihode niti šanse da dobiju zaposlenje. Djeca hrvatskih branitelja ne dobivaju ona prava koja bi im trebala biti zajamčena i niz drugih stvari koje treba ispraviti.“ – rekao je Križić. (T.P.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 47 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 266

Jučer 516

Ovaj tjedan 266

Ovaj mjesec 10039

Ukupno 1901480