2017 11 30 STEM001

Od ove školske godine, u trajanju 16. mjeseci, započeo je novi projekt pod nazivom „Budi STEMpatičan!“ Opći cilj projekta je razviti i testirati model za prepoznavanje talentiranih i darovitih učenika u STEM području. Specifični cilj je jačanje kapaciteta odgojno-obrazovnih djelatnika za prepoznavanje, identifikaciju i rad s talentiranim i darovitim STEM učenicima. Projekt obuhvaća sve škole u VPŽ a počinje testiranjem učenika kojim će se prepoznati daroviti. Testiranje provodi institut Ivo Pilar  iz Zagreba. Naša je škola  predložila 28 potencijalno darovitih učenika. Učenici su iz gimnazijskog i komercijalnog programa a pohađaju 1., 2. i 3. razred.

Što u biti znači STEM? Pojam STEM dolazi iz engleskog jezika, a zapravo je akronim satkan od početnih slova četiriju područja - science, technology, engineering i mathematics. Sve češće se u posljednje vrijeme koristi i u hrvatskom, zbog jezične ekonomije, a svakako i radi važnosti grana koje obuhvaća. Ipak, teško je potpuno prenijeti termin STEM u duh hrvatskog jezika, kao i zaokružiti što on sve obuhvaća jer koje bi to discipline kod nas tretirali kao „science“?.

Koordinator projekta za našu školu je prof. Snježana Konopek, školska pedagoginja. Uz nju u projektu sudjeluje ravnatelj škole prof. Zorislav Milković te nastavnica matematike i fizike prof. Mirjana Steiner. Vrijednost projekta na nivou županije je 926.091,10 kuna. (SŠ S. Ivšić)

2017 11 30 STEM001

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Ponuda jela restorana "Jezero"

Restoran Jezero   Tjedni meni – kopija (2)

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

VideoGalerija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 114 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 138

Jučer 481

Ovaj tjedan 138

Ovaj mjesec 17259

Ukupno 1825903