2017 12 05 BrankoJaklic008

Na mjesnom groblju u Dolcima, u prijepodnevnim satima 5. prosinca 2017., obilježena je 26. obljetnica pogibije Branka Jaklića. Sjećanje na hrvatskog branitelja organizirala je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica, a cvijeće su položili i zapalili svijeće Brankova obitelj, zamjenik gradonačelnice grada Orahovice Dalibor Fofonjka, načelnik policijske postaje Miroslav Babić te predstavnici braniteljskih udruga. Nakon Dolaca zamjenik Fofonjka i predstavnici braniteljskih udruga zapalili su svijeće i na mjestu pogibije u Gornjoj Pištani.

To je bila akcija prvog oslobođenja jednog od okupiranih dijelova Hrvatske u Domovinskom ratu, a oslobađanje toga područja 4. prosinca 1991. bilo je uvod u kasnije oslobođenje okupirane zapadne Slavonije. U akciji su poginula trojica hrvatskih branitelja, Momir Krmpotić, Milan Puhanić i Branko Jaklić, a petorica su teško ranjena.

U večernjim satima, Brankova obitelj, zamjenik gradonačelnice Fofonjka, predstavnici Mjesnog odbora Dolci i braniteljskih udruga položili su cvijeće i zapalili svijeće na spomen obilježju u središtu Dolaca nakon čega je vlč. Željko Strnak poveo molitvu.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 43 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 266

Jučer 516

Ovaj tjedan 266

Ovaj mjesec 10039

Ukupno 1901480