2017 12 05 BrankoJaklic008

Na mjesnom groblju u Dolcima, u prijepodnevnim satima 5. prosinca 2017., obilježena je 26. obljetnica pogibije Branka Jaklića. Sjećanje na hrvatskog branitelja organizirala je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica, a cvijeće su položili i zapalili svijeće Brankova obitelj, zamjenik gradonačelnice grada Orahovice Dalibor Fofonjka, načelnik policijske postaje Miroslav Babić te predstavnici braniteljskih udruga. Nakon Dolaca zamjenik Fofonjka i predstavnici braniteljskih udruga zapalili su svijeće i na mjestu pogibije u Gornjoj Pištani.

To je bila akcija prvog oslobođenja jednog od okupiranih dijelova Hrvatske u Domovinskom ratu, a oslobađanje toga područja 4. prosinca 1991. bilo je uvod u kasnije oslobođenje okupirane zapadne Slavonije. U akciji su poginula trojica hrvatskih branitelja, Momir Krmpotić, Milan Puhanić i Branko Jaklić, a petorica su teško ranjena.

U večernjim satima, Brankova obitelj, zamjenik gradonačelnice Fofonjka, predstavnici Mjesnog odbora Dolci i braniteljskih udruga položili su cvijeće i zapalili svijeće na spomen obilježju u središtu Dolaca nakon čega je vlč. Željko Strnak poveo molitvu.

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 177 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 374

Jučer 681

Ovaj tjedan 2006

Ovaj mjesec 16234

Ukupno 1675997