2018 01 18 Zminj001

Grad Orahovicu posjetio je 18. siječnja Željko Plavčić, načelnik općine Žminj iz Istarske županije.  Uz  gradonačelnicu Ana-Mariju Petin i njezinog zamjenika Dalibora Fofonjke, radnom sastanku  nazočio je i gradski vijećnik Igor Hozić. Domaćini i gost razgovarali su o različitostima svojih sredina, Istre i Slavonije, koje mogu biti značajne poveznice u budućoj suradnji, o sličnostima u gospodarskim djelatnostima kao i o projektu na kojem bi mogli temeljiti suradnju.

Inicijativa za povezivanjem istarske općine koja je po broju stanovnika približna našem gradu, potekla je iz želje za zajedničkim provođenjem projekta EU kroz socijalni fond, kojim bi rješavali problem nezaposlenosti isključivih skupina stanovništva, rekao je načelnik općine Žminj, Željko Plavčić i istaknuo:

- „Za potrebe tržišta rada projektom bi se financiralo doškolavanje ili prekvalifikacija trajno nezaposlenih mladih osoba koje sa završenom školom ne mogu pronaći posao, osoba žrtvi nasilja, dugotrajno nezaposlene osobe, te osobe 54 plus. To bi bio inicijalni projekt, općine Žminj kao nositelja i grada Orahovice kao partnera na projektu, a buduća suradnja može biti nastavljena kroz gospodarstvo, visoko školstvo i turizam, radi čega će inicijalni projekt biti tek uvertira u dugoročnu suradnju na obostrano zadovoljstvo.“

- „Razgovor o projektu i suradnji s općinom Žminj, vrijedan je pažnje jer u skorom vremenu otvara  brojne mogućnosti povećanja zapošljavanja i širenje područja poslovanja naših poduzetnika,-  rekla je gradonačelnica Petin i dodala:  - Orahovica ima drvnu industriju, metalnu, industriju kamena, Žminj također, a na gospodarskom planu možemo ostvariti kvalitetnu suradnju. Ovim prvim susretom uspostavili smo dobre  temelje za međusobnom suradnjom, neovisno o teritorijalnoj udaljenosti i s načelnikom Plavčićem dogovarali posjet naših poduzetnika općini Žminj. Vjerujem da ćemo obostranim uvažavanjem i razmjenom ideja na više različitih područja, ostvariti kvalitetne partnerske odnose i povezati istok i zapad Hrvatske.“ -  zaključila je gradonačelnica Ana-Marija Petin. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Bal pod maskama 2019.

Maskare2019

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 106 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 9

Jučer 353

Ovaj tjedan 1860

Ovaj mjesec 5335

Ukupno 1951498