2018 01 31 GradskoVijece001

Sinoć je održana četvrta sjednica Gradskog vijeća Grada Orahovice pod predsjedanjem Radoje Medenice, koja je, prvi put u povijesti rada Vijeća,  u cijelosti izravno prenošena u programu Radio Orahovice. Sjednica je počela aktualnim satom, u kojem su klubovi vijećnika HSS, HDZ, SDP, a potom i vijećnici, od gradonačelnice Ana-Marije Petin tražili odgovore na pitanja o problemima u radu mjesnih odbora, o fazi u kojoj se nalaze pripremni radovi za uređenje Poduzetničke zone, o terminu raspisivanja javnog poziva za financiranje udruga.

Također su ih zanimale aktivnosti Grada na pripremi projekata za  apliciranje na natječaj za ruralni razvoj i kulturnu baštinu, uvažavanje OPG-a i njihovih problema, uređenje gradske tržnice, produljenje turističke sezone na jezeru. O problemu izgradnje kanalizacije u gradskim ulicama Ante Starčevića i Dalmatinskoj, vijećnicima je odgovore dao tehnički direktor u Komunalnom poduzeću Zdravko Dijaković, a gradonačelnica Petin je pojasnila razloge ukidanja kredita i uvođenja stipendija za učenike i studente, te projekt izgradnje pješačke staze i javne rasvjete u duljini od 650 metara u ulici Branka Jaklića. I na ovoj sjednici je potvrdila da funkciju gradonačelnice obavlja bez naknade.

Odgovoreno je i na pitanje s prošle sjednice vijećnika Juraja Fofonjke, o broju zaposlenih u Trgovačkim društvima Komunalnog poduzeća Papuk, kojih je u sva tri Trgovačka društva i društvu „Ružica grad“, krajem mjeseca siječnja, 71 djelatnik .

2018 01 31 GradskoVijece008

Gradsko vijeće  je donijelo 9 odluka

Vijećnici gradskog vijeća Grada Orahovice,  donijeli su Izmjene i dopune Statuta grada Orahovice,  Izmjene i dopune Poslovnika Gradskog vijeća grada Orahovice, koji su usklađeni sa Zakonom o lokalnoj i područnoj samoupravi. Prijedlog odluke o naknadama članovima Gradskog vijeća grada Orahovice i članovima radnih tijela Gradskog vijeća nije prošao, a jednoglasno su donesene odluke o Načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području grada Orahovice, Odluka o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada na području grada Orahovice, Odluku o dodjeli obavljanja poslova javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada na području grada Orahovice. Gradski vijećnici su donijeli Odluku o komunalnom redu i Odluku o donošenju II. Izmjena i dopuna prostornog plana uređenja grada Orahovice.

Jednoglasno je prihvaćen prijedlog Kluba vijećnika SDP-a, o uklanjanju  devet postavljenih spomen ploča iz vremena bivše vlasti, na području grada i u prigradskom naselju Duzluk, jer ne postoji niti jedna odluka Gradskog vijeća i dokument o njihovom postavljanju, kao i promjena pojedinih putokaza  smeđe turističke signalizacije, budući su postavljeni suprotno odredbama Zakonu o naseljima. Na kraju sjednice Gradskog vijeća Orahovice, jednoglasno je donesena odluka o prestanku važenja odluke o određivanju naziva izletišta “Orah“ te je donesena odluka o određivanju naziva izletište „Jezero“ na turističkom kompleksu „Jezero-Ružica grad“ Orahovica.

Četvrtoj sjednici Gradskog vijeća Orahovica, koja je održana 31. siječnja 2018. godine, uz predsjednika Radoju Medenicu, gradonačelnicu Ana-Mariju Petin i njezinog zamjenika Dalibora Fofonjku, pročelnicu JUO Grada Mariju Šafer, pomoćnicu pročelnice tajnicu Grada Emicu Parašilovac, nazočili su direktor Komunalnog poduzeća Bojan Dadasović i tehnički direktor Zdravko Dijaković, te izvjestitelji po točkama, djelatnici JUO Grada, zamjenica pročelnice Irela Strabić, te Slađana Živković i Krešimir  Pongrac.

Snimku Aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća Orahovice, možete poslušati danas u 11 sati u programu Radio Orahovice. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Regionalni izbor vinske kraljice 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 50 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 217

Jučer 555

Ovaj tjedan 3286

Ovaj mjesec 13529

Ukupno 1887576