2018 01 31 GradskoVijece001

Sinoć je održana četvrta sjednica Gradskog vijeća Grada Orahovice pod predsjedanjem Radoje Medenice, koja je, prvi put u povijesti rada Vijeća,  u cijelosti izravno prenošena u programu Radio Orahovice. Sjednica je počela aktualnim satom, u kojem su klubovi vijećnika HSS, HDZ, SDP, a potom i vijećnici, od gradonačelnice Ana-Marije Petin tražili odgovore na pitanja o problemima u radu mjesnih odbora, o fazi u kojoj se nalaze pripremni radovi za uređenje Poduzetničke zone, o terminu raspisivanja javnog poziva za financiranje udruga.

Također su ih zanimale aktivnosti Grada na pripremi projekata za  apliciranje na natječaj za ruralni razvoj i kulturnu baštinu, uvažavanje OPG-a i njihovih problema, uređenje gradske tržnice, produljenje turističke sezone na jezeru. O problemu izgradnje kanalizacije u gradskim ulicama Ante Starčevića i Dalmatinskoj, vijećnicima je odgovore dao tehnički direktor u Komunalnom poduzeću Zdravko Dijaković, a gradonačelnica Petin je pojasnila razloge ukidanja kredita i uvođenja stipendija za učenike i studente, te projekt izgradnje pješačke staze i javne rasvjete u duljini od 650 metara u ulici Branka Jaklića. I na ovoj sjednici je potvrdila da funkciju gradonačelnice obavlja bez naknade.

Odgovoreno je i na pitanje s prošle sjednice vijećnika Juraja Fofonjke, o broju zaposlenih u Trgovačkim društvima Komunalnog poduzeća Papuk, kojih je u sva tri Trgovačka društva i društvu „Ružica grad“, krajem mjeseca siječnja, 71 djelatnik .

2018 01 31 GradskoVijece008

Gradsko vijeće  je donijelo 9 odluka

Vijećnici gradskog vijeća Grada Orahovice,  donijeli su Izmjene i dopune Statuta grada Orahovice,  Izmjene i dopune Poslovnika Gradskog vijeća grada Orahovice, koji su usklađeni sa Zakonom o lokalnoj i područnoj samoupravi. Prijedlog odluke o naknadama članovima Gradskog vijeća grada Orahovice i članovima radnih tijela Gradskog vijeća nije prošao, a jednoglasno su donesene odluke o Načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području grada Orahovice, Odluka o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada na području grada Orahovice, Odluku o dodjeli obavljanja poslova javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada na području grada Orahovice. Gradski vijećnici su donijeli Odluku o komunalnom redu i Odluku o donošenju II. Izmjena i dopuna prostornog plana uređenja grada Orahovice.

Jednoglasno je prihvaćen prijedlog Kluba vijećnika SDP-a, o uklanjanju  devet postavljenih spomen ploča iz vremena bivše vlasti, na području grada i u prigradskom naselju Duzluk, jer ne postoji niti jedna odluka Gradskog vijeća i dokument o njihovom postavljanju, kao i promjena pojedinih putokaza  smeđe turističke signalizacije, budući su postavljeni suprotno odredbama Zakonu o naseljima. Na kraju sjednice Gradskog vijeća Orahovice, jednoglasno je donesena odluka o prestanku važenja odluke o određivanju naziva izletišta “Orah“ te je donesena odluka o određivanju naziva izletište „Jezero“ na turističkom kompleksu „Jezero-Ružica grad“ Orahovica.

Četvrtoj sjednici Gradskog vijeća Orahovica, koja je održana 31. siječnja 2018. godine, uz predsjednika Radoju Medenicu, gradonačelnicu Ana-Mariju Petin i njezinog zamjenika Dalibora Fofonjku, pročelnicu JUO Grada Mariju Šafer, pomoćnicu pročelnice tajnicu Grada Emicu Parašilovac, nazočili su direktor Komunalnog poduzeća Bojan Dadasović i tehnički direktor Zdravko Dijaković, te izvjestitelji po točkama, djelatnici JUO Grada, zamjenica pročelnice Irela Strabić, te Slađana Živković i Krešimir  Pongrac.

Snimku Aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća Orahovice, možete poslušati danas u 11 sati u programu Radio Orahovice. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska čarolija u Orahovici

PlakatAdvent2018

ProgramAdvent2018 001

ProgramAdvent2018 002

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 73 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 517

Jučer 391

Ovaj tjedan 908

Ovaj mjesec 4953

Ukupno 1925612