2018 03 03 HPD001

U vremenu održavanja godišnjih skupština, svoju je izvještajnu skupštinu, a dijelom i izbornu,  održalo i orahovačko planinarsko društvo, kojoj su uz članove, mlade i planinare veterane, sudjelovali i gosti planinari iz Feričanaca i Belišća. Podnoseći izvješće o radu u prošloj godini, Zorko Steiner je istaknuo da su zacrtani plan rada u dijelu izleta  premašili ali u dijelu radnih akcija to nisu uspjeli.

Dio planinarskih staza nisu uspjeli očistiti, a u prošloj godini organizirali su tradicionalne izlete –novogodišnji, uskrsni ponedjeljak i prvosvibanjski piknik, planinari su pohodili  brojne planinarske staze u Hrvatskoj, Rumunjskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Aktivno su sudjelovali u svim manifestacijama koje su organizirane u gradu, kazao je predsjednik Steiner i konstatirao  kako je na žalost,  i prošle godine nastavljen trend smanjenja broja mladih članova koji su napustili Orahovicu, a upravo oni bi u budućnosti trebali nositi društvo i orahovačko planinarstvo.

Nakon podnošenja financijskog izvješća i izvješća Nadzornog odbora i Suda časti, koji su jednoglasno prihvaćeni kao i izvješće o radu u prošloj godini, Zorko Steiner je, nakon 12 godina vođenja planinarskog društva zatražio razrješenje s te funkcije, smatrajući da je potrebna promjena u vodstvu, koja će donijeti nove ideje i planove za rad društva. Članovi skupštine također su na osobni zahtjev, razriješili dužnosti dosadašnjeg blagajnika Stjepana Markovića i predsjednicu Suda časti Snježanu Hornung. Nakon novih jednoglasnih imenovanja, novi predsjednik Planinarskog društva Orahovica je Branko Peček, blagajnik je Zlatko Tomšić, a predsjednik Suda časti Mario Hornung. Zorko Steiner obnašat će dužnost dopredsjednika planinarskog društva.

Novoizabrani predsjednik Branko Peček iznio je plan rada za tekuću godinu, u kojem je naveo čišćenje, uređivanje i označavanje staza, brojne izlete tijekom cijele godine, legalizaciju planinarske kuće u Šaševu te njezinu adaptaciju, postavljanje i označavanje nove staze u spomen doajenu orahovačkog planinarstva pokojnom Mati Mitroviću, te bolje povezivanje društva s gradskom Turističkom zajednicom i Gradom Orahovica, ne samo kao izvršitelji zadanih gradskih programa nego i samostalnih programa koje bi ponudili Gradu. Novi je predsjednik  istakao potrebu korištenja interneta i društvenih mreža čime bi popularizirali Papuk i Krndiju i samo planinarsko društvo. Također je naveo potrebu  izrade kompletne dokumentacije za planinarsku kuću u Šaševu  kako bi stvorili evidenciju dolazaka gostiju. Na kraju je, uz goste planinare iz Feričanaca i Belišća, uspješan rad i realizaciju zahtjevnog programa rada, orahovačkim planinarima, u ime Grada poželio Milan Babac. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Bal pod maskama 2019.

Maskare2019

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 113 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 9

Jučer 353

Ovaj tjedan 1860

Ovaj mjesec 5335

Ukupno 1951498