2018 03 04 OrahovicaDVD002

Članovi DVD Orahovica, održali su godišnju izvještajnu skupštinu 4. ožujka 2018. godine, u nazočnosti članova i brojnih gostiju iz  17 susjednih društava, počasnog predsjednika VZ Orahovica Petra Čačinovića, zamjenika predsjednika VZ Orahovica Ivice Podboja, predstavnice VZ Županije, Matee Fras Venus. Skupštini su nazočili gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin i njezin zamjenik Dalibor Fofonjka. Svim gostima dobrodošlicu je poželio predsjednik DVD Orahovica Mato Orina.

U izvješću o radu društva, kojeg je podnio zamjenik zapovjednika Darko Šramek, istaknuta je djelatnost na sprječavanju nastanka i gašenju požara, održavanje opreme, voznog parka, tehnike i objekta, rad s vatrogasnim podmlatkom i mladeži, organiziranje memorijalnog turnira u spomen svog člana Damira Hornunga, sudjelovanje u dječjoj vatrogasnoj ligi. Naveo je Šramek  plan izgradnje vatrogasnog doma od kojega društvo neće odustati i naglasio kontinuitet u radu s djecom i mladeži, koji su budućnost vatrogastva.

Kratko izvješće o radu Puhačkog orkestra podnio je Zlatko Tomšić, kazavši da orkestar ima 22 člana te da  surađuju s Puhačkim orkestrom iz Slatine. U tekućoj godini nastojat će održati intenzitet nastupa i sudjelovati na državnoj smotri orkestara.

U svom izvješću zapovjednik Robert Orina, naglasio je požarne i tehničke intervencije, među kojima 9 požara otvorenog prostora, dva požara na stambenim objektima, tri gašenja požara na gospodarskim objektima… Orahovački vatrogasci pružaju pomoć građanima u različitim situacijama, kao i tvrtkama u slučaju prijevoza vode, pranja cesta, spaljivanja većih količina drvne mase, rekao je Orina. Istaknuo je izuzetno dobru suradnju koja je ostvarena s aktualnom vlasti u Gradu i zahvalio je na svoj dosadašnjoj pomoći, a zahvalio je i svim članovima društva na nesebičnom radu i zalaganju.

Iz plana rada za tekuću godinu, u kojem su navedene sve aktivnosti u okviru sprječavanja i gašenja požara, zapovjednik Orina, naglasio je nabavku novog kombi vozila, adaptaciju garaže i provođenje daljnjih aktivnosti za izgradnju novog vatrogasnog doma.

Na skupštini su uvjerenja o stjecanju zvanja vatrogasac primili: Ivan Tomac, Tomislav Šebalj, Mirjana Zeman, Tomislav Pezić, Dajan Broš i Lidija Čalić.

Zvanje vatrogasac I klase stekao je Bernard Gajšek.

Diplomu za 10 godina uspješnog rada primili su Matej Orina, Dragica Pokos,Ivanka Broš i Mirjana Zeman.

Za poseban doprinos u razvoju vatrogastva i zaštiti od požara,  Mario Hornung  i prof.dr.sc. Željko Hocenski  primili  su  diplome o stjecanju zvanja počasnog vatrogasnog časnika.

DVD Orahovica, dodijelilo je povelju gradonačelnici Ana-Mariji Petin i proglasilo ju počasnom članicom društva. Nakon zahvale u ime svim koji su primili uvjerenje i priznanja koje je izrekao prof.dr.sc Željko Hocenski, upućenih riječi čestitki od gostiju nazočnih skupštini, te obraćanja zamjenika VZ Orahovica Ivice Podboja, koji je izrazio vjerovanje da za vatrogastvo dolaze bolji dani,  orahovačkim vatrogascima zahvalila je gradonačelnica Petin:

-„Hvala vam što sam ovim činom i primljenom poveljom postala član vaše velike obitelji i što vam, obzirom na funkciju koju obnašam mogu pomoći da obnovite potrebnu opremu i što bolje funkcionirate uz što manje rizika za vas. Već sam nekoliko puta izjavila da ste vi vrlo važan dio cjelokupnog života našega grada, ne samo tim što obavljate humanu zadaću, čuvate živote ljudi i imovinu, već zbog toga što male sredine kao što je naša, održavate živima, okupljate mlade i djecu. Zahvaljujem vam na tome i dok god vi budete aktivni, do tada ima nade i budućnosti za male sredine i za našu Slavoniju“.

Upoznala je gradonačelnica nazočne da je Grad dao izraditi projektnu dokumentaciju za novi dom te da radi na osiguranju uvjeta za dobivanje građevinske dozvole. Također je izvijestila o aktivnostima koje je gradska vlast poduzela kako bi bila osnovana Javna vatrogasna postrojba u suradnji sa tri susjedne općine.  Na kraju je vatrogascima poželjela kvalitetan rad na ponos svih, uz svesrdnu pomoć Grada Orahovice. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 248 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 217

Jučer 359

Ovaj tjedan 217

Ovaj mjesec 7927

Ukupno 1964420