2018 03 28 CrveniKriz007

Gradsko društvo crvenog križa Orahovica, održalo je redovnu godišnju Skupštinu 28. ožujka, koju je vodio predsjednik Pavao Ramić, a na kojoj su podnesena izvješća o radu, o financijskom poslovanju, Nadzornog odbora i Inventurne komisije za 2017. godinu. Nazočni na Skupštini upoznati su s velikim problemom nedovoljnih količina krvi za potrebe KB Osijek.

Ravnatelj Željko Kiš, rekao je da će u ovoj godini nedostajati 5000 doza krvi, za područje Slavonije i Baranje koje je u nadležnosti KB Osijek i podsjetio na realnost u kojoj se nalazi dobrovoljno davalaštvo, da starije darivatelje nema tko zamijeniti jer je  mladih ljudi  sve manje, pa se egzodus iseljavanja odražava i na tu humanu djelatnost.

-„Potrebno je  da se u akcije darivanja uključe sve udruge koje djeluju na području grada, jer sami građani-darivatelji, više ne mogu nositi teret potreba. Zadnja organizirana akcija darivanja krvi u Orahovici bila je najuspješnija u povijesti darivanja s 90 sudionika, među kojima su bili i orahovački vatrogasci“, - rekao je ravnatelj Kiš i naglasio potrebu veće popularizacije davalaštva krvi.

U izvješću o radu navedeno je da je GD crvenog križa uz održavanje sjednica Odbora, provodilo aktivnosti humanitarnog rada i rada s mladeži, za potrebe rada kupljen je polovni automobil, a u prošloj godini društvo je, kao suradnik,  počelo provoditi projekt „Humanitarni paket za Slavoniju 1“, nositelj kojega je bilo GD CK Osijek uz 16 društava iz četiri županije, navodi se u izvješću o radu.

Tijekom godine u radu Gradskog društva sudjelovalo je 59 volontera koji su ostvarili 1283 radnih sati. Odrađeno je oko 70 radnih akcija, a članovi podmlatka i mladih sudjelovali su u svim manifestacijama i aktivnostima u organizaciji Grada Orahovice. U izvješću je rečeno da je protekla godina bila jedna od vrlo uspješnih u radu Društva, jer je provođenjem projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 1“ i kroz podjelu hrane kupljenu sredstvima Društva, te podjelom odjeće, obuće i ortopedskih pomagala, Društvo pomoglo mnogim građanima.

U ime gradonačelnice Ana-Marije Petin i zamjenika Dalibora Fofonjke, članove Skupštine pozdravio je Milan Babac, koji je pohvalio rad Gradskog društva crvenog križa koje u svim akcijama koje provodi ima veliku potpora Grada Orahovice. (G.J.V.)

2018 03 28 CrveniKriz001

2018 03 28 CrveniKriz004

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 185 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 14

Jučer 407

Ovaj tjedan 965

Ovaj mjesec 8500

Ukupno 1942778