2018 04 04 KUD Orahovica006

Malobrojni članovi KUD „Orahovica“, održali su 4. travnja 2018. godine, Godišnju izvještajnu skupštinu pod predsjedanjem Antuna Petrušića, a izvješće o radu zbora i tamburaške sekcije u 2017. godini, može se sažeti u nekoliko rečenica.

Predsjednik Petrušić podsjetio je nazočne na poteškoće u radu zbora u kojem su sve stariji članovi, njih 11 i kojem kronično nedostaje mladih ljudi, koji bi i vodili rad KUD-a. Unatoč svim pokušajima, zbor nisu uspjeli omasoviti i prestao je s radom.

Voditelj zbora i tamburaške sekcije Viktor Čelant, kazao je kako je unazad više od deset godina sav posao rađen volonterski, na osobno zadovoljstvo, a kako je rekao, vjeruje i da su doprinijeli izgradnji kulture u gradu. Prošle godine u ljeto zbor je prestao radom, a tamburaši su još sudjelovali u manifestacijama u koje ih je pozivao Grad i Turistička zajednica. Kada su dogovorili novog voditelja zbora, više nije imao koga obučavati. Budući su zbog bolesti ostali i bez jednog člana tamburaške sekcije, rade na preustroju i otvoreni su za sudjelovanje u svim sadržajima koji će biti organizirani u gradu. Svi članovi KUD-a izrazili su žaljenje što je grad ostao bez zbora, a Čelant je istaknuo zavidan broj partitura, mikrofona, mikseta, zvučnika, koje je KUD stekao kroz godine rada i koje pažljivo čuvaju za neke buduće generacije.

U ime gradonačelnice Ana-Marije Petin, Skupštinu je pozdravio Milan Babac, izrazivši žaljenje što se KUD nalazi u problemima i što je prepoznatljiva institucija kulture u gradu, prestala aktivnim radom. Babac je ponudio svoju pomoć, budući je u JUO Grada Orahovice zadužen i za rad s udrugama, te na kraju članovima KUD „Orahovica“, u budućnosti  poželio  puno pjesme i zvuka tambure. (G.J.V.)

2018 04 04 KUD Orahovica006

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Fišijada 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 28 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 346

Jučer 455

Ovaj tjedan 2882

Ovaj mjesec 12655

Ukupno 1904096