2018 04 17 Loziona0292018 04 17 Loziona028

Gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin,  potpisala je danas ugovore za nadzor i izvođenje radova s predstavnicima tvrtki BP Counzulting i Iver iz Čepina, Bogdanom Paulikom i Ivanom Dumančićem, za radove na rekonstrukciji bivše zgrade „Ložione“ u kušaonicu vina, koji se rade u okviru projekta  “Mađarsko-hrvatske vinske priče II”.

Projekt VINSKE PRIČE II., sufinanciran sredstvima  EU-a iz prvog poziva Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014.-2020., nastavlja se realizirati kao rezultat dosadašnje odlične suradnje Grada Orahovice i mađarskog grada Villany, uz trećeg partnera Turističku zajednicu Virovitičko-podravske županije, a prijavu projekta radila je Razvojna agencija VIDRA.

Potpisivanju ugovora nazočile su i voditeljica projekta Irela Strabić te pročelnica JUO Grada Orahovice Marija Šafer. 

Gradonačelnica Petin kazala je, da je ukupna vrijednost  EU projekta  Grada Orahovice, kao glavnog korisnika, 3,5 milijuna kuna od kojih je 85% bespovratnih sredstava iz Fonda EU:

- Grad je u proračunu osigurao 15% sredstava ali smo već prošle godine i taj dio sufinanciranja prijavili na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, putem kojeg je odobreno 70%  od traženih sredstava iz Fonda za provedbu projekata.  Bivša vlast je krenula s ovim projektom, a mi ga nastavljamo, jer za cilj ima promociju vinskog turizma, mogućnost prezentacije, druženja i izložbenog prostora.

Bivša „Ložiona“ će nakon završenih radova u prizemlju biti uređena u kušaonicu vina, a potkrovlje u prostorije za edukacije. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Regionalni izbor vinske kraljice 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 31 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 217

Jučer 555

Ovaj tjedan 3286

Ovaj mjesec 13529

Ukupno 1887576